W międzyczasie Duda odmówił debaty poza TVP.
Hołownia tak jakby zarekomendował Trzaskowskiego w II turze:
Bosak i Konfederacja odżegnują się od popierania kogokolwiek, ale batożą obecnie głównie PiS. Większość infografik wrzucanych jest przeciwko PiSowi, punktują propagandę TVP, cytują Departament Stanu USA, że prowadzą z PiSem negocjacje dotyczące roszczeń żydowskich, a jedyna jutubka konfy od wyborów, to
Nie chcę wyczytywać zbyt wiele, ale jest to chyba najbliżej przekazania głosów Trzaskowskiemu, na ile konfa może sobie pozwolić bez utraty twarzy.
Hołownia tak jakby zarekomendował Trzaskowskiego w II turze:
Cytat:Hołownia nie przekazał wprost swoich głosów na Trzaskowskiego. „Ja zagłosuję przeciwko, bo uważam, że Andrzej Duda z całą pewnością nie powinien być ani minuty dłużej prezydentem Rzeczpospolitej”, mówił 30 czerwca w TVN 24 . Zażartował, że każdy chyba wie, jak wygląda karta wyborcza. Jednocześnie podkreślił: „Żaden z kandydatów nie reprezentuje tej wizji polityki, której ja oczekuję”.
Po debacie poszedł pół kroku dalej twierdząc, że zagłosuje na Trzaskowskiego choć bez przyjemności.
Bosak i Konfederacja odżegnują się od popierania kogokolwiek, ale batożą obecnie głównie PiS. Większość infografik wrzucanych jest przeciwko PiSowi, punktują propagandę TVP, cytują Departament Stanu USA, że prowadzą z PiSem negocjacje dotyczące roszczeń żydowskich, a jedyna jutubka konfy od wyborów, to
Nie chcę wyczytywać zbyt wiele, ale jest to chyba najbliżej przekazania głosów Trzaskowskiemu, na ile konfa może sobie pozwolić bez utraty twarzy.