Gawain napisał(a): Są baaardzo obrazowe. Idealne aby narobić szumu. Była Jolka Anżejowa, zginęła śmiercią tweetową to powstaje pytanie czy aby to nie jest powrót ulubionego motywu seksualnego. Ciężko tutaj cokolwiek wyrokować, bo jednak ofiarze się współczuje.
Ja tam zaryzykuję, ale w przypominanie sobie gwałtów m.in. analnych jakieś 2-3 lata po fakcie w trakcie kolejnych terapii i na podstawie "rysunków z dzieciństwa z motywami fallicznymi" brzmi niezbyt wiarygodnie. To znaczy zawsze być może, że coś się wydarzyło, jednakże penetracja potrójna bez śladów, bez objawów które jakikolwiek ginekolog czy inny lekarz by w porę zdiagnozował to trochę sporo. A jednak istnieje coś takiego, jak priming czy inne formy fałszowania pamięci, mniej lub bardziej świadomie.
I tak, możecie sobie minusować, jednakże w przypadkach skandali pedofilskich z lat 90-tych w przedszkolach ten motyw grał dużą rolę. A i w skandalach pedofilskich z udziałem księży czytałem takie perełki jak "Ksiądz gwałcił mnie analnie przy spowiedzi a moja mama za drzwiami nic nie słyszała". Brzmi strasznie, jednakże ja tam zostanę przy moich uzasadnionych wątpliwościach.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Koh 3:1-8 (edycje własne)
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!