zefciu:
bert04:
I nie jestem za zabijaniem zgredów, bo nie chodzi o to, żeby mordować ludzi, tylko zapobiegać patologiom.
Cytat:uważasz, że innym, w przeciwieństwie do Ciebie sprawia? Czyli dalej to samo – Ty jesteś wyjątkowa. I nawet jeśli zachowujesz się tak samo, jak Twój bliźni, to przecież Ty czynisz to z wyjątkowych powodów. Naprawdę nie dostrzegasz, w jakim błędnym kole się kręcisz?Posiadam wiele wyjątkowych cech, których nie są częste wsród ludzi. Mam duże poczucie honoru, dotrzymuję słowa, jestem uczciwa, dobra wiec siłą rzeczy wkurwiają mnie niegodziwi, złośliwi, zakłamani ludzie.
bert04:
Cytat:Zarodek może być kolejnym Bethoveenem albo kolejnym Hitlerem.Mże być i kolejnym Einsteinem, ale jak się urodzi w rodzinie matołów, to matoły stłamaszą jego potencjał i uczynią z niego kolejnego matoła. Zauważ, że w drugą stronę też to nie działa, bo matoł, który się urodził w rodzinie geniuszy nie zostanie nikim wybitnym pomimo dobrych warunków, tylko znajdzie sobie matolskiego partnera i powieli matolskie geny.
I nie jestem za zabijaniem zgredów, bo nie chodzi o to, żeby mordować ludzi, tylko zapobiegać patologiom.
Rozsadziło mi antenę.