Rodica napisał(a): Posiadam wiele wyjątkowych cech, których nie są częste wsród ludzi. Mam duże poczucie honoru, dotrzymuję słowa, jestem uczciwa, dobraZdolna jestem niesłychanie,
Najpiękniejsze mam ubranie,
Moja buzia tryska zdrowiem,
Jak coś powiem, to już powiem,
Jak odpowiem, to roztropnie,
W szkole mam najlepsze stopnie
Cytat: wiec siłą rzeczy wkurwiają mnie niegodziwi, złośliwi, zakłamani ludzie.Ale ludzie niegodziwi wkurwiają także innych niegodziwych ludzi, np. Hitler Stalina i odwrotnie. Fakt, że wkurwiają cię niegodziwi ludzie, wcale nie czyni prawdopodobniejszym twej godziwości. To nie jest tak, że niegodziwi stanowią jedną drużynę, a niechęć do nich stawia cię w drużynie godziwych.
Cytat:Mże być i kolejnym Einsteinem, ale jak się urodzi w rodzinie matołów, to matoły stłamaszą jego potencjał i uczynią z niego kolejnego matoła.Gdyby tak było, nikt nigdy by nie wpadł na to, że jeden kamień można łupać drugim karmieniem, bo zostałby stłamszony przez tych, którzy na to nie wpadli i uważali, że nie należy z kamieniami kombinować, bo ma być, jak jest. To tak nie działa. Wpływ rodziny i otoczenia na jednostkę, tak pozytywny i negatywny, jest oczywiście duży i nie można go lekceważyć, ale jednak można się z tego wpływu wydobyć, to jest zresztą jedyny sposób na jakikolwiek postęp.
Cytat:Zauważ, że w drugą stronę też to nie działa, bo matoł, który się urodził w rodzinie geniuszy nie zostanie nikim wybitnym pomimo dobrych warunków, tylko znajdzie sobie matolskiego partnera i powieli matolskie geny.Zależy, z kim te geny skrzyżuje. A matoł z rodziny geniuszy ma jednak sporą szansę na skrzyżowanie z niematołem. Nic zaś nie wskazuje na to, aby geny matołectwa były dominujące.
Cytat:I nie jestem za zabijaniem zgredów, bo nie chodzi o to, żeby mordować ludzi, tylko zapobiegać patologiom.I co, ci, co na początku XX wieku propagowali eugenikę, zapobiegli patologiom? Jakoś ucichli po roku 1945. Nic patologicznego w Europie w międzyczasie się nie wydarzyło?