lumberjack napisał(a): Z tego jeszcze dosłownie nic nie wynika, a już na pewno nie wynika to, że owa krytyka musi być z definicji niesłuszna.
No oczywiście że nie musi, nawet na TVP Info można znaleźć jakieś normalne informacje. "Die Welt" nie jest zatrutym źródłem, tego nie chciałem wyrazić, ale jest stronnicze.
Niestety nie mogę artykułu przeczytać, gdyż także Die Welt jak i Wyborcza są u mnie już za paywallem, limit wykorzystałem, dlatego nie mogłem się głębiej odnieść do przedstawionych tam treści. Choć chciałbym.
Ach i jedna uwaga merytoryczna, tematy imigranckie są instrumentalizowane przez wszystkie strony polityczne, te anty- i te pro-. I jedna dobra strona tego artykułu jest taka, że obecnie jest to temat, o którym się otwarcie rozmawia. To jeden ze skutków tzw. sylwestra w Kolonii, strona pro- zobaczyła, jak tabuizowaniem tych tematów tylko sama stwarza wodę na młyn strony anty-. Chwilowo tematem publicznym nr 1 jest coś innego. A bardziej spektakularne były demonstracje anty-koronowe tutejszej AfD i sympatyzantów. Ale akurat wczoraj rzuciłem temat w pracy, ludzie wiedzieli o tych zamieszkach (a mam raczej przekrój pro- do kwadratu).
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Koh 3:1-8 (edycje własne)
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!