lumberjack napisał(a): Nie wiem. Ja żem budowlaniec, w mojej branży dobra reklama ogranicza się do tego, że fajna cycata baba z kaskiem na głowie trzyma wiertarkę. To podobnie jak u mechaników tylko u nich fajne cycate baby trzymają klucze nasadowe itp.No czyli jednak. Może nie Ty sam, ale Twoja grupa jest wrażliwa na elementy niemerytoryczne reklamy. Bo skoro firmy to stosują, to znaczy, że jest to skuteczne.
Cytat:Nacisk jest na pokazanie trwałości i wytrzymałości urządzenia. Jeszcze nie spotkałem się z ekozjebizmem w reklamach wiertarek etc.No bo i nie jest tak, że wiertarki produkują jakiś znaczny odsetek CO₂ Poza tym majstrowie wykończeniówki nie za swój prąd wiercą. Ale może kiedyś, jak inne branże zjadą poważnie z emisjami, to i wiertarki zacznie się reklamować pod kątem elektrooszczędności.
Cytat:Liczy się efekt skali. Wiem, że nie jestem wyjątkowy i że kobiety nie czekają na żadne moje zdanie, ale jeśli miliony facetów będą wyrażać niechęć do glonojadztwa, to na bank mniejsza liczba kobiet wyrządzi sobie tę krzywdę.No i miliony facetów wyraża. A innym milionom się to podoba. No trudno.
Cytat:Bo powiedzmy sobie szczerze - kobiety nie zachowują się tak jakby tego chciały feministki epatujące zarośniętymi pachami.Cholera, ja jakoś tych feministek epatujących zarośniętymi pachami nie widzę. Stereotypowa feministka ubiera się zwykle „po kobiecemu”, ale łamiąc jakieś zasady. Widząc taką Anitę Sarkeesian nie masz przecież wątpliwości, że jest kobietą. Ani żaden element jej ubioru nie jest przecież odrażający.
Cytat:Niepodatność na brak lajków nie oznacza Twardości i Samodzielności, że Łohoho. Oznacza normalność, której jeszcze trochę brakuje do twardości.Przecież napisałem. Niepodatność na ból z powodu wykluczenia to nie jest normalność. Nienormalne jest to, że komuś lajki wirtualne zastępują relację „na żywo”. Ale sama potrzeba relacji jest normalna.
Cytat:SP obraża wszystkich - większości i mniejszości łamiąc przy tym wszystkie możliwe tabu. Jest tam też dużo mega czarnego humoru, nawet wyśmiewania chorób i niepełnosprawności.Do tego też się odniosłem. Nie chodzi o obrażanie. Chodzi o wykluczanie. Jeśli rzeczywiście umiesz szczerze zrobić taką szakalakę, że obrazisz wszystkich, nikogo nie wykluczając, to Ci ujdzie niepoprawność polityczna. Ale po pierwsze – nie każdy to umie, a po drugie (ważniejsze) nie każdy to chce. Większość ludzi zżymających się przeciwko poprawności politycznej chce wykluczać jakąś tam grupę, a nie robić szakalakę.
SP robi jedną wielką szakalakę na wszelką poprawność polityczną.
Cytat:Niemiec to nie obywatelstwo i na pewno nie tylko język. To przede wszystkim nośnik pewnej kultury i etosu, wartości.A jak to mierzysz? I dlaczego uważasz to za złe? Jeszcze przed chwilą pisałeś, że Niemiec to taki, co Żydami pali w piecu. Więc może to dobrze, że teraz Niemiec to taki, co wyznaje liberalny Islam i nikomu szkody nie czyni?
Takich Niemców masz coraz mniej.
Cytat:A chuj tam, jakby co to nazywajcie mnie rasistą. Po prostu nie lubię ludzi leniwych, cenię ludzi wykonujących pożyteczną pracę. Jeśli to jest rasizm to jestem zatwardziałym i niereformowalnym rasistą.Ale Ty nadal nie rozumiesz problemu. A problem polega na tym, że przynajmniej w części za bezrobocie Romów odpowiada społeczny efekt Pigmaliona.
Cytat:Chyba sam zacznę żyć jak Cygan i przestanę płacić za wywóz śmieci i zrobię sobie pod oknem śmieciowisko, to pewnie wtedy będę zdrowy psychicznie.A czemu miałbyś tak zrobić? Nikt nie twierdzi, że sytuacja Romów w Polsce jest zdrowa. Ona jest patologiczna. I dlatego należy kombinować, jak ją można wyprostować, a nie pluć na Cyganów, że są tacy i siacy.