DziadBorowy napisał(a): Tylko się zastanów nad tym, że skoro u Ciebie głupia reklama na youtube powoduje dyskomfort na tyle duży aby jednak o tym napisać na forum
A jak ci jehowcy głowę zawracają, to nie irytują cię? Bo mi ekowegejehowcy wyskakują na kompie, w tv, na bilbordach i w broszurach reklamowych z marketów. Niedługo lodówkę otworzę i mi z lodówki wyskoczą z brokułami, kalafiorem i kiełbasą z grochu i trawy.
DziadBorowy napisał(a): to jak ktoś może zareagować na 'ekozjebistę' zwłaszcza, że nie musi znać Twojego osobistego słownika.
Spoko luzik, na co dzień przesiaduję w pustych obesranych łazienkach u obcych ludzi, którzy są gdzieś w pracy, więc nawet nie mam okazji nikogo szkalować ani obrażać. Tyle mojego co se na forum napiszę.
Iselin napisał(a): Bo poprawność polityczna w tym momencie zakrawa czasami na karykaturę dobrego wychowania. Zresztą ludzie poprawni politycznie często skaczą wokół wybranych grup, a wobec innych są bardzo chamscy.
Tak. Podobnie ludzie niepoprawni politycznie prawdopodobnie też mimo wszystko będą mili dla jakichś wybranych grup (np. jacyś ONRowcy wobec księdzy), a dla innych oczywiście chamscy. Czyli poprawność lub niepoprawność polityczna niekoniecznie koreluje z dobrym wychowaniem czy kulturą osobistą.
DziadBorowy napisał(a): I tak samo napiętnowanie słowa "czarnuch" może u kogoś spowodować refleksje, że może rasizm też nie jest na miejscu - oczywiście raczej nie u osoby, która już ma takie poglądy - ale u kogoś nieukształtowanego - owszem.
Ale zauważ, że zaczyna się już piętnować za "Murzyna" oraz "Cygana"... :/ i to może spowodować refleksję, że ktoś tu zaczyna przeginać pałę. Chociaż tacy ktosie piętnujący za "Cygana" lub "Murzyna" uważają, że to ta druga strona przegina i wyolbrzymia.
kmat napisał(a): Załóż jakiegoś adbloka na przeglądarkę i nikt nie będzie o elektrykach chromolił
Ale nie mogę, bo to nie na kompie
TV mam z WiFi połączone i tak se jutuba oglądam. Ostatnio jako reklama wyskoczyła mi jakaś piosenka, gdzie dziołcha śpiewała "zmień zwyczaje, dosyp więcej kaszy" czy jakoś tak. Szkoda, że nie zapamiętałem wykonawcy.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać