Iselin napisał(a): Ludzie mają krótką pamięć. Szumowski wypowiedział ten nierozsądny tekst dawno temu, potem tłumaczył, czemu się mylił, a jakimś cudem wszyscy wałkują tylko to pierwsze i ktoś to ciągle przypomina.
Potem tłumaczył, że się mylił, a jeszcze później go przyłapano, że jest bez maseczki. A jeszcze do tego zgodnie z jego zaleceniami ludzie poodwoływali se urlopy za granicą, a on sam wyjechał na wakacje do Hiszpanii.
Iselin napisał(a): Dla antymaseczkowców ci głupio zachowujący się politycy nie są żadnymi autorytetami.
Są - wtedy gdy swoim zachowaniem potwierdzają twierdzenia antymaseczkowców.
Gawain napisał(a): A nie prawda. Biednych jebie mocniej.
Ok, chodziło mi tylko o to, że zachorować mogą tak samo bogaci jak i biedni.
Gawain napisał(a): Zwykli, prymitywni ludzie stanowiący gros społeczeństwa mają różne skurwiałe zagrania a co dopiero Oni.
Ok, racja, ale nie miałem o Onych aż tak złego zdania. Bo za celowe, cyniczne, świadome wprowadzanie w błąd i za celowe przyzwolenie na rozwój epidemii, a więc na to by wirus wybił ludzi najbardziej obciążających system emerytalno-zdrowotny, to ja bym im karę śmierci dał.
Gawain napisał(a): Źle patrzysz. Trzeba wybierać kogoś, kto ma ciebie i twoich bliskich w dupie, za to ma takie same cele jak Ty i jakoś transparentnie do nich dąży. Wtedy Tobie będzie łatwiej niezależnie od tego co ten ktoś ma we łbie.
Jeśli moi bliscy, społeczeństwo, ja sam, jesteśmy dla nich zwykłym mięsem armatnim, to naprawdę nie mam ochoty fatygować się oddać głos na kogokolwiek z tych kurwich synów. Nawet jeśli któryś ma podobne do moich poglądów, to wiedząc, że my jesteśmy zostawieni sami sobie na zdechnięcie, a że dla nich respiratorów nie zabraknie, to naprawdę odechciewa się nawet splunąć na nich.
Cytat:"Jestem kierownikiem Oddziału Anestezjologii i Intensywnej Terapii w szpitalu warszawskim. Ten tekst napisałem do swojego zespołu 9.10 i teraz udostępniam go publicznie z drobnymi zmianami. W całym kraju nie ma już dawno miejsc dla chorych z COVID-19...." - czytamy w poście opublikowanym na Facebooku przez Tomasza Siegela.
"W całym kraju nie ma już dawno miejsc dla chorych z COVID-19.... Każdy kto pracuje w szpitalu, ma chorego z COVID i próbuje go przenieść do szpitala zakaźnego, wie o tym doskonale. Podawane statystyki są fikcją... Liczba respiratorów nie ma znaczenia, liczy się liczba stanowisk intensywnej terapii i personelu, zdolnych do leczenia najciężej chorych. Stanowiska intensywnej terapii się skończyły. Tydzień temu na miejsce respiratorowe w szpitalu MSW była kolejka 12 chorych z COVID!" - pisze kierownik Oddziału Anestezjologii i Intensywnej Terapii Szpitala Czerniakowskiego.
https://www.onet.pl/informacje/onetwarsz...8,79cfc278
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać