DziadBorowy napisał(a): I jeszcze klasyka:
"Jacka Sasina powtórzył także w czwartek Ryszard Terlecki.
- Problem, który narasta to brak lekarzy i niechęć części środowiska do wsparcia działań przeciwko pandemii - stwierdził w Radiu Wnet. I dodał: Gdyby Platforma z PSL-em teraz rządziły i musiały sobie radzić z epidemią, to byłaby katastrofa, którą trudno sobie wyobrazić. "
Aż przypomina mi się ostatnia pasta:
Cytat:Rząd: zabrania srać pod drzewem.
Polacy:
- sranie pod drzewem to moje hobby, bez tego zwariuję
- ale pod jakim liściastym, iglastym?
- tylko w dzień? w nocy chyba można
- leszczyna to krzew? można pod nim srać?
- a jak wysram się pod drzewem wychylając dupę z samochodu to będzie ok?
- toż to spisek leśników i Watykanu
- młodym zabraniają srać pod drzewem, a starzy sobie chodzą do Biedronki
- to nawet Hitler tego nie zabraniał w czasie wojny
- dajcie spokój, nie postawią policjanta pod każdym drzewem, będziemy srać pod drzewem jak zawsze
- zabronienie srania pod drzewem bez wprowadzenia stanu wojennego to złamanie konstytucji i RODO
- gdyby nie 500+ i 13 emerytura to każdy mógłby srać gdzie chce
- no zabronili srać, ale za platformy to i szczać by zakazali
I śmieszno i straszno.
BTW.
https://www.onet.pl/informacje/onetwiado...8,79cfc278
Cytat:"Zostałem dziś zatrzymany pod zarzutem działania na szkodę jakiejś spółki, skuto mnie kajdankami w przeddzień sprawy aresztowej Leszka Czarneckiego, którego jestem jedynym obrońcą. Nie pozwólcie, żeby moje zatrzymanie przykryło katastrofę epidemiczną rządu PiS, bo taki jest tego cel" - czytamy w oświadczeniu, opublikowanym na Facebooku Romana Giertycha.
Ale jaja...
Lumber napisał(a):Ok, ale co innego dojenie państwa, a co innego świadome i celowe niby coś robienie, ale tak naprawdę nic nierobienie skutkujące eskalacją pandemii i śmiercią emerytów. Chyba bym ich jednak aż o takie coś nie posądzał - w marcu i kwietniu zachowali się odpowiedzialnie i jednak tak jakby ich intencją było rzeczywiście dobro (życie i zdrowie) Polaków.
W marcu i kwietniu nie było tak przejebanej sytuacji.
Sebastian Flak