Adam M,
Cytat:Juz nie da rady bardziej wzmocnic wiezi PiS z Kosciolem niz jest obecnie i razem scisle zwiazani odejda w mrok niebytu mam nadzieje.Odejdą, ale niestety nie od razu. Poza tym upadek każdego imperium jest procesem trudnym i niebezpiecznym dla otoczenia. Tym niemniej podpisuję się pod Twoją oceną uzupełniając ją o sakramentalne - Amen!
Cytat:Wracajc do pytania to mam wrazenie ze to chec Kaczora wypchniecia Konfederacji z miejsca po prawej stronie sceny politycznej i neutralizacji partii Ziobry spowodowala uruchomienie wytoku TK. Czyli powody scisle taktyczne, ktore daly impuls do zmiany strategicznej, nie tylko zakonczenia wladzy PiS ale rowniez zmiany pozycji polskiiego KRK w panstwie. Co nabrzmiewalo juz od dluzszego czasu, a teraz dostalo impuls do wybuchu.Równie ważna była chęć przykrycia katastrofy wywołanej przez "ustawę futerkową", mającej zwiększyć poparcie dla PISu wśród młodych. Jak widać na ulicach Jarek znacząco zwiększył zaangażowanie młodych w sprawy publiczne, tylko nie wiem czy właśnie o to mu chodziło.