Żarłak napisał(a):A politycy na ambonach ich oburzają?
A niby czemu mieliby? Dopóki nie wygłaszają heretyckich tez?
zefciu napisał(a):I prawdopodobnie taki będzie efekt waszego skurwysyństwa właśnieTo TK orzekł że aborcja z przyczyn eugenicznych jest nielegalna zgodnie z zapisami tej ustawy i konstytucją. Jakoś nie widzę żeby teraz lewica broniła konstytucji którą to rzekomo PIS miałbym naruszać
zefciu napisał(a):aborcja na życzenieByć może tak będzie a być może nie będzie. A być może jutro zaatakują nas kosmici
zefciu napisał(a):Wasz rządNie. Jest to rząd wszystkich Polaków. Zgadzam się z tym że PIS jest tragiczny ale naród zagłosował i powinniście to szanować. Tymbardziej że to wy jesteście demokratami a nie ja
E.T napisał(a):Ciekawe, czy jak katolicy, którym uwierają (a wielu jest takich) bzdury, jakich się nasałuchają nieraz w trakcie kazań księży i czytania listów biskupów
To jest wspaniałe. Teraz nagle ateiści zaczęli się martwić o to czy biskupi głoszą rzeczy poprawne teologicznie. Rozumiem że jesteś profesorem Teologii i w autorytecie swoim sprawdzasz poprawność tego co biskupi mówią?
E.T napisał(a):I niech z tego będzie schizma, rozpad i niech sobie każdy należy lub nie należy do takiego kościoła, który mu odpowiada, a żaden z kościołów niech się nieproszony nie wpycha z butami w życie niewierzących czy wierzących inaczej.Ależ ja jestem zatym by np. środowiska takiego TP założyły swój kościół i tam głosiły swoje brednie . Prztnajmnien przestaliby szkodzić Kościołowi