DziadBorowy napisał(a): Wypierdalać dotyczy głównie PISu. Dla mnie ostrzejszy język jest jak najbardziej dopuszczalny podczas protestów społecznych, Natomiast nie jest dopuszczalny w codziennej dyskusji.
Jest też różnica kiedy taki języki kieruje się na zorganizowaną grupę, która jako całość odpowiada za wydarzenia które spowodowały protesty. Czyli "Jebać PIS" lub "Jebać PO" a nawet "Jebać anty - aborcjonistów" podczas protestów są dla mnie dopuszczalne w tej sytuacji w której te grupy jako całość popierają określone działania i doprowadziły do nich.
Natomiast nie byłby dopuszczalny taki język gdybyśmy mieli z przerzucaniem winy jednostki na całą grupę społeczną. Zatem gdyby jakiś ksiądz lub muzułmanin zgwałcił dziecko to nie za bardzo poparłbym już protesty pod hasłem "Jebać kler" czy "jebać ciapatych" bo tutaj te grupy jako całość nie ponoszą winy za konkretne zdarzenie.
A takie coś jest ok?
![[Obrazek: 122976704_10158875567215948_623040469098...e=5FBCCECB]](https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/122976704_10158875567215948_6230404690982888159_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=8eb8qOOiiskAX_UbwsP&_nc_ht=scontent-frt3-1.xx&oh=f9b0f3d01a3f4b77d61089ad3c7de7b9&oe=5FBCCECB)
Bo ja tu widzę już ten sam poziom co u narodowców. Mogą jeszcze zdjęcie Godek na szubienicy zawiesić, może narodowcy pożyczą jakąś błyskawicowcom.
exeter napisał(a): powiedz mi lumber, ile jeszcze wolne społeczeństwo powinno znosić cierpienia w spokoju i z godnością żeby mieć prawo do wykrzyczenia w......ć swoim oprawcom?
Nikomu niczego nie każę znosić w spokoju i z godnością. Można protestować, ale po co w taki sposób? Po co protestujący protestują tak, żeby mogli być ukazani jako wściekła dzicz? Wizerunkowo to strzał w stopę, tak jak w przypadku BLM w USA.
exeter napisał(a): Dlatego zastanawia mnie skąd u tak rozsądnego faceta, tyle oślizłej gadki o kompromisie z okupantem
Chodzi ci o kompromis aborcyjny? Po prostu popieram to; nigdy nie byłem za aborcją na życzenie.
exeter napisał(a): To nie my lumber zakłóciliśmy ten spokój, my go chcemy przywrócić. A do Ciebie prośba - nie przeszkadzaj.
A w jaki sposób przeszkadzam? To już żadnych uwag nie można mieć, a akceptowalne jest tylko bezmyślne popieranie wszystkiego co robi ten czy inny obóz światopoglądowy?
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać