żeniec napisał(a): Mam wrażenie, że oczekujesz by protesty odbywały się tak, by nikomu przypadkiem nie przeszkadzały.
Jak była dyskusja o BLM też kładłem nacisk na to, że się BLMowcy nie odcinali od tych, którzy robią rozpierdol, dewastacje i rabunki.
żeniec napisał(a): Bo jeśli przeszkadzają, to zawsze można wskazać palcem na przeszkadzający aspekt i powiedzieć, że "o, właśnie strzelajo se w stopę, mogliby bez agresji i utrudniania życia zwykłym ludziom". Żadne (skuteczne) protesty tak nie przebiegają.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Og%C3%B3ln...ajk_Kobiet
Można? Można. I przypuszczam, że teraz obecne protesty przez te same środowiska są organizowane. Ja rozumiem, że ta wzmożona agresja to wynik tego, że Kaczyński postawił ludzi przed faktem dokonanym, ale kurde...
Chociaż z drugiej strony pisowcy już parę razy pokazali, że ulegają strachowi przed agresją.
Rolnicy zrobili im rozpierdol, to coś tam uzyskali (odnośnie piątki Kaczyńskiego).
Górnicy nawet nic nie zrobili tylko już na samą myśl o ich protestach pisowcy im ulegli.
Nauczyciele kurturarnie protestowali to gówno dostali.
Wychodzi na to, że trzeba wyjść coś rozjebać albo zagrozić rozjebaniem, żeby cokolwiek od polityków uzyskać.
W takim razie miłego rozjebywania życzę. Jak wszyscy chcą mieć wojenki to niech se mają. Mnie się to wszystko jednak stanowczo nie podobuje. Nie o takę Polskę nie walczyłem.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać