ZaKotem napisał(a): No niestety, taki mamy klimat. I najgorsze, że nie widać światełka w tym tunelu, bo przecież nawet jak w końcu wygra Antypis, to wtedy to PiS oraz Bardziej PiS niż PiS będą grozić rozjebaniem. Najlepiej byłoby, gdyby politycy mieli po prostu mniejszy wpływ na życie obywateli, wtedy ci nie byliby tak zmotywowani, żeby coś od rządu dostawać albo przed czymś powstrzymywać. Czyli po prostu, im więcej praworządności, tym mniej brutalne protesty.
Demokracja promuje populistów szastających kasą na lewo i prawo. Populiści przyzwyczajają lud do roszczeniowości i korzystają na tym kupując głosy ludzi różnymi pincetplusami. Nie widzę w tej sytuacji żadnej nadziei na to aby coś się zmieniło. Demokracja to uzależnianie wyborców od polityków.
DziadBorowy napisał(a): Ponieważ może być to odebrane jako wzywanie do przemocy fizycznej to takie coś nie jest ok. Natomiast jakieś ostrzejsze teksty do samej Godek, nawet zawierające wulgaryzmy są dla mnie podczas protestów dopuszczalne jako pewnego rodzaju ekspresja negatywnych emocji.
Ok, no i spoko. Też podobnie uważam.
cobras napisał(a): @lumberjack
Łaskawie wyjmij głowę z dupy i zacznij myśleć. Nieważne, jaka byłaby forma protestów, i tak wszystkie prawicowe, rządowe szczekaczki, płakałyby, jakie to one są nielegalne, brutalne i wulgarne.
Mam wyjebane co prawicowe szczekaczki szczekają. Chodzi mi o to, żeby nie dawać się prowokować; żeby nie dawać mediom pożywki, żeby nie mogły nagrać rozbojów, które potem będą w kółko puszczać na wizji mówiąc o zwolennikach aborcji.
Zacznij myśleć, nie daj się podpuścić. Można protestować i wulgarnie i nielegalnie, ale nie trzeba robić żadnych dewastacji czy rozbojów. No chyba, że chcesz, żeby umiarkowani i niezaangażowani ludzie zniechęcili się do protestujących.
żeniec napisał(a): @lumberjack
Ja Cię rozumiem bo to w innych warunkach jest najrozsądniejsze podejście. Ludzie nie powinni być przyparci do muru, by wyłazić na ulicę. Wyrok tzw. TK po prostu przegiął pałę goryczy. Jeśli zaostrzasz kruchy kompromis w delikatnej sprawie za pomocą backdoora przez niewybranych przez nikogo na żadne stanowisko lobbystów, rękami instytucji, którą zeszmaciłeś i wypełniłeś klakierami, to takie są efekty. Rząd PiS powinien być już dawno wysadzony z siodła, mam nadzieję, że to już ostatnie podrygi.
Nie wiem co miał na celu Kaczyński doprowadzając do takiej sytuacji w takim momencie kiedy i tak już dzieje się kilka chujowych rzeczy na raz. To dołożył jeszcze jedną. Czy jest on tak oderwany od rzeczywistości czy tak cyniczny czy może po prostu głupi - nie wiem. Wiem tyle, że zjebał po całości.
I to on doprowadził do tego, że teraz ludzie gromadzą się na masowych protestach - covid się rozniesie aż miło. A już teraz służba zdrowia przestała działać. Pięknie się zaczyna dziać; piękne czasy masowych protestów i masowego umierania.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać