Cytat:Matka chrzestna mojej nieślubnej ma dwa stada kaczek. Kiedy kaczka z jednego stada jakimś niefortunnym trafem przedostała się do drugiego stada, to tak ją te kaczki rodziobały, że masakra. Na strzępy. Taka zmasakrowana, że wydawać by się mogło, że jakiś lis ją dopadł. A to kaczki kaczkom zgotowały ten los. To na pewno nie była łatwa, szybka i bezbolesna śmierć. Przy okrucieństwie tych kaczek, człowiek, którym bierze siekierę i jednym szybkim jebnięciem zabija kaczkę, jest totalnie humanitarny.Mam nadzieję, że nie mówisz tego na poważnie :P Ale na wszelki wypadek: kaczki nie są zdolne do podejmowania w pełni świadomych decyzji. Jeśli dziecko w wieku 5 lat zabiłoby swojego rówieśnika, też nie ocenialibyśmy go tymi samymi kategoriami, co dorosłego człowieka.
Cytat:Ostatnio myślę nad taką postawą – jedzenie wyłącznie zwierząt, które samodzielnie byłoby się w stanie zabić. Na pewno mógłbym wtedy jeść ryby.Brawo zefciu! Dokładnie tą zasadą kieruję się od ponad roku i polecam wszystkim, którzy chcą żyć w zgodzie z samym sobą.
Ignorancja jest niczym narkotyk, który pozornie rozwiązuje nasze problemy.