07.11.2020, 20:19
(25.10.2020, 22:34)Dwa Litry Wody napisał(a): Ależ oczywiście, że daje. Ja na przykład pomyślałem sobie, że Szwecję uczciwiej jest porównywać nie z Polską, ale z bardziej podobną do niej Norwegią
To prawda, tyle, że odbyło się to kosztem totalnego lockdownu, a ja próbuję wykazać, że można walczyć z covidem, bez demolowania gospodarki i rujnowania stosunków społecznych.
(07.11.2020, 13:26)zefciu napisał(a): A jeszcze przed protestami środowiska lewicowe ostrzej namawiały do zachowywania ostrożności (Poligon jest jedynym niechlubnym wyjątkiem od tej reguły, który umiem przytoczyć), podczas gdy brednie o „plandemii” były adresowane do środowisk prawackich.
Z jakich mentalnych zakamarków rzeczywistości wysunęła Ci się ta szufladka?
Nie jestem "środowiskiem lewicowym". Sam określam siebie mianem konserwatywnego liberała, choć podczas gdy do zwolenników lewicy czuję nieskrywaną niechęć, to prawicą - szczególnie w polskim wydaniu - zwyczajnie i po prostu się brzydzę.
Skoro jednak śmierć ustanawia porządek świata, może lepiej jest dla Boga, że się nie wierzy w niego i walczy ze wszystkich sił ze śmiercią, nie wznosząc oczu ku temu niebu, gdzie on milczy.
Albert Camus
Albert Camus