InspektorGadżet napisał(a): To Ty jesteś bezczelny. Na podstawie jakimś tam cytatów pojedynczych osób głosisz że cały ONR sympatyzował z Hitlerem. Podałem przykłady że jednak nie cały, to się tłumaczysz że zmienili zdanie
Napisałem, że przedwojenny ONR sympatyzował z Hitlerem na pdst. wypowiedzi czołowych prominentów ONR-u w ichnich pismach. Czego chcesz więcej?
Tak trudno zrozumieć, że w chwili zagrożenia wojną, a później napaści i terroru hitlerowskiego ludzie zmieniali postawy? Naprawdę nie ogarniasz tego? Ty niczego nie udowodniłeś gdyż Twoje przykłady były z czasów wojny, a ja pisałem wyraźnie o czasach przedwojennych.
Moje posty:
Cytat:A że ONR nawiązuje do przedwojennego ONR-u, które nie raz wypowiadało się ciepło o niejakim Adolfie H. to problem prawicy, a nie lewicy.
Cytat:A to przedwojenne nie kryło sympatii do niejakiego Adolfa H.
InspektorGadżet napisał(a):dammy napisał(a):Cytat związany z rozwiązłością moralną też znajduje się w podrozdziale "O Leonie X" więc został zaszufladkowany jako cytat Jana Turnau z "Marcina Lutra obraz bez emocji" o Leonie X, a nie samego Leona X. Czy naprawdę tak trudno czytać ze zrozumieniem?Super, ale ja się nie powoływałem na Wikipedię tylko na wikiquote. A to że jest jakaś podstrona Wikipedii to mnie mało interesuje. Niech uporzadkują to jak trzeba
Gadżet, albo coś kręcisz, albo naprawdę nie rozumiesz słowa pisanego. Cytowany przeze mnie artykuł z wikipedii nie był o moralności/niemoralności Leona X. O tym, że bezzasadnie zarzuciłeś wikicytatom manipulację w sprawie amoralności papieża udowodniłem za pomocą samych wikicytatów.