znaLezczyni,
Nowych lekarzy i pielęgniarek nie dało się wyszkolić, ale kupić środki, wybudować prowizoryczne szpitale, i przede wszystkim, stworzyć system, zapoznać ludzi z jego funkcjonowaniem, po to by każdy wiedział gdzie ma się zgłosić i co robić w sytuacji podejrzenia zarażeniem covidem, to można było i należało przez pół roku zrobić.
Nie zrobiono tego po to by chronić interes władzy, polegający na konieczności przeprowadzenia reelekcji Dudy, a potem wmawianiu ludziom, że z covidem już sobie poradziliśmy. Jak po tym wszystkim można sięgać po niemiecką pomoc?
Mam nadzieję, że do stosownych rozliczeń dojdzie.
Cytat:Piszesz oczywiście o sytuacji służby zdrowia i działaniach rządu. Zgadzam się, chaos i improwizacja. Za odmowę przyjęcia pomocy od Niemiec powinien być Trybunał Stanu.zgadzam się z Twoim opisem naszych przywar, tym bardziej z końcowym wnioskiem o Trybunał Stanu za odrzucenie propozycji niemieckiej pomocy. Mógłbym podać dużo więcej powodów, dla których obecnej władzy należałby się....nie, nie Trybunał Stanu, tylko postawienie pod murem i rozwiązanie rumuńskie ala Nicolae Ceausescu. I nie przemawia przeze mnie chęć zemsty, tylko konieczność wystosowania przestrogi wobec każdego kto będzie nami rządził w przyszłości.
Nowych lekarzy i pielęgniarek nie dało się wyszkolić, ale kupić środki, wybudować prowizoryczne szpitale, i przede wszystkim, stworzyć system, zapoznać ludzi z jego funkcjonowaniem, po to by każdy wiedział gdzie ma się zgłosić i co robić w sytuacji podejrzenia zarażeniem covidem, to można było i należało przez pół roku zrobić.
Nie zrobiono tego po to by chronić interes władzy, polegający na konieczności przeprowadzenia reelekcji Dudy, a potem wmawianiu ludziom, że z covidem już sobie poradziliśmy. Jak po tym wszystkim można sięgać po niemiecką pomoc?
Mam nadzieję, że do stosownych rozliczeń dojdzie.