Adeptus napisał(a): A czy demokraci potępili bandytów z antify, którzy rabowali sklepy i napadali ludzi na ulicach?A masz jakiś przykład, że ktoś prosi demokratę o potępienie rabujących sklepy i napadających ludzi na ulicach, a on tyłem opuszcza pokój? Chętnie zobaczę.
Baptiste napisał(a): No a nie?No a tak? Proszę o przykłady?
Cytat:Toż to co drugi demokrata, który boi się narazić na wkurw ludzi od BLM, w tym „bolesnym dla społeczności momencie”.Ale czemu konkretnie winni są „ludzie od BLM”?
Cytat:Z resztą od tezy „Trumpa popierają naziści” do „Trump i jego administracja wraz z republikanami w poszczególnych stanach to naziści” droga jest bardzo daleka.Ale ja nie twierdzę, że administracja Trumpa to naziści. Nie twierdzę też, że Trump jest nazistą. Trump to po prostu bezideowy biznesmen, który postanowił na nazistach zbić kapitał polityczny. Twierdzę, że ostatnio w USA obserwowaliśmy stopniową normalizację i mainstreamizację nazizmu. Trump i jego retoryka wpisywała się w tę tendencję.
Cytat:Kolejna sprawa jest taka, że policji zdarzyło się postrzelić czarnoskórego na długo przed tym zanim przyszedł Trump więc twoje stwierdzenie jest zwyczajnie o kant dupy potłuc.Ale mnie przecież nie chodzi o policję, tylko o cywili, którzy w trakcie protestów urządzali sobie polowanie.