Cytat:No a tak? Proszę o przykłady?
https://mobile.twitter.com/fleccas/statu...1445296128
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jerry_Nadler
Wskazany Pan stosuje unik, udaje, że nie wie o co chodzi, zarzuca mitologię, odwraca się na pięcie i zlewa temat.
Cytat:Ale czemu konkretnie winni są „ludzie od BLM”?Nakręcaniu spirali przemocy w USA, w której osoby deklarujące się jako zwolennicy ruchu aktywnie uczestniczą.
Cytat:Ale ja nie twierdzę, że administracja Trumpa to naziści. Nie twierdzę też, że Trump jest nazistą. Trump to po prostu bezideowy biznesmen, który postanowił na nazistach zbić kapitał polityczny. Twierdzę, że ostatnio w USA obserwowaliśmy stopniową normalizację i mainstreamizację nazizmu. Trump i jego retoryka wpisywała się w tę tendencję.
Może i coś takiego zaobserwowaliście, ale gdzie to już nie wiem bo i dowodów takiego stanu rzeczy nie przedstawiacie. Nazizm jako element mainstreamu w USA? Pierwsze słyszę. Dodam tylko, że w USA tolerancja dla nazizmu od dawna jest na wysokim poziomie bowiem bazujące na wolnościowej tożsamości prawodawstwo (pierwsza poprawka) USA jest bardzo liberalne w stosunku do grup neonazistowskich i to już od dziesięcioleci. Trump tej polityki rzecz jasna nie wymyślił.
Póki co to ja widzę rosnącą tolerancję dla bandytyzmu, oczywiście w imię „wyższego celu”, gdyż każdy bandytyzm taki cel musi sobie obrać. Jak mafia, która broni tylko lokalnej społeczności...
Cytat:Ale mnie przecież nie chodzi o policję, tylko o cywili, którzy w trakcie protestów urządzali sobie polowanie.A kim byli Ci cywile i ilu ich było? Kogo upolowali, a jeśli upolowali to jakie otrzymali zarzuty, jakie były ich motywy, zasądzone wyroki, itp?
Kojarzę jedno takie polowanie (skrytobójcze) w Portland. Polującym był lewicowy ekstremista Michael Forest Reinoehl a upolowanym zwolennik Trumpa- Aaron J. Danielson.
Inna forma polowania to zaszczucie aż na śmierć (samobójstwo). W ten sposób zginął Jake Gardner, nie mieli dla niego litości gdyż w samoobronie zabił czarnoskórego we własnym barze. Niestety wydarzyło się to podczas protestów, więc został osądzony w mediach wszelakich w trybie sądu wojennego, bez prawa do obrony.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
NN