Baptiste napisał(a): Przecież link prowadzi do filmu, na którym wypowiada się nie kto inny jak Jerry we własnej osobie.Przepraszam. Nie zauważyłem, że dajesz mi link do linka. Rzeczywiście istnieje taki zwyczaj w Waszym środowisku, żeby nigdy nie linkować materiału oryginalnego, tylko komentarz. Zapomniałem o nim.
Cytat:Nie wiem jak sobie poradzę w obliczu takiej uwagi. Doprawdy rozbija ona moją argumentację w drobny mak.Nie wiem, co Ci się w tej uwadze nei podoba. Jeśli np. powiem „jak stosunkujesz się do ludzi, którzy w imię kultu persony Baptiste gwałcą małe dzieci”, a Ty mi odpowiesz, że bredzę, to będzie to dowód na to, że nie istnieją pedofile?
Cytat:Czyli zdajesz sobie sprawę z tego, że ich nie ma albo są beznadziejne.Nie. Zdaję sobie sprawę, że nic Cię nie przekona. Ale przecież nie to jest moim celem.
Cytat:Ja wiem, że obrona komuszych bredniWskaż mi, gdzie broniłem jakiejkolwiek komunistycznej tezy, albo wsadź sobie ten zarzut tam, skąd go wyjąłeś.
Cytat:A tak konkretniej i w liczbach?A sobie sprawdź. Mój argument w ogóle nie bazował na skali, tylko na fakcie, że do takich przypadków doszło. W przeciwieństwie do Was nie przemawia do mnie logika w stylu „Bury wymordował tylko jedną wioskę, więc to nie zbrodnia”.
Cytat:Jeszcze piękniej. Teraz argumentacja zeszła już na sugerowanie chęci gazowania ludzi.Sugestia ta bierze się z faktu, że w przypadku pojedynczych morderstw protestujących sugerujesz, że skala jest jeszcze za mała. Zatem naturalnym jest pytanie, jaka skala byłaby wystarczająca.