Adeptus napisał(a): E?Myślałem, że jako transhumanistycznu phoebe przeczytałuś najsłynniejszą chyba w polskiej literaturze pięknej książkę, która transhumanizmie traktuje:
https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4304/per...oskonalosc
Cytat:Po prostu nie mam problemów z rozpoznawaniem biologicznych cech płciowych napotkanych osób. I tyle.A skąd wiesz? Skoro nie sprawdzasz, czy Twoje rozpoznanie jest zgodne z właściwymi gonadami, czy kariotypem, to w zasadzie jest to czcza przechwałka.
Cytat:No więc w razie wątpliwości - które w praktyce zdarzają się bardzo rzadko - jest sposób na ich rozstrzygnięcie.A dlaczego akurat ta metoda miałaby być właściwa, wskazana, czy sprawiedliwa? Mamy wszak osoby, co do których wątpliwości nie było dopóki ktoś przez przypadek (w jednym ze wspomnianych przeze mnie przypadków – przy sekcji zwłok) nie zbadał kariotypu. Zatem osoby, dla których wątpliwości są będą w stosunku do nich dyskryminowane.
Cytat:Jest to wyjątkowy przypadek, który zdarza się bardzo rzadko.No i co z tego? Skoro zdarza się rzadko, to tym bardziej powinniśmy takim osobom pozwolić żyć z taką płcią, jakiej świadomość mają. Przecież te rzadkie przypadki nijak nie zaszkodzą społeczeństwu.
Cytat:Jak to niczemu nie służy? Uniezależnieniu od łaski Rosjan.Jaką cenę musieliby zaoferować Rosjanie za przeprawy oraz jakie ceny musiałyby mieć alternatywne dla morskiego drogi transportu, aby przekop się opłacał?
Cytat:Uroki demokracji. Jak władza co chwilę się zmienia, to normalne, że rządzący myślą głównie o tym, zeby się jak najszybciej nachapać, zamiast prowadzić jakąś długofalową politykę.To zależy. Nie każda władza ma świadomość, że po upadku pójdzie prosto do pierdla.