Gladiator napisał(a):Dwa Litry Wody napisał(a):Gladiator
Cytat:Akurat nie ja pisałem artykuł, więc nie do mnie pytanie, prawda? Przytoczyłem go jako poglądową całość w temacie oceny Trumpa.Rozumiem, że przytoczyłeś rzeczony artykuł, gdyż jak sam powiedziałeś „dobrze punktuje plusy i minusy [prezydentury Trumpa – przyp. 2LH2O] bez propagandowego jojczenia”. Skoro jednak tezy stawiane w artykule (Amerykański boom zaczął się tak naprawdę dopiero po roku rządów Trumpa.) nie znajdują pokrycia w rzeczywistości, to chyba wypadałoby się do tego ustosunkować, nie uważasz?
Cytat:Natomiast zasadnym jest pytanie co to zmienia?Na przykład to, że owe „bardzo dobre osiągnięcia gospodarki USA” o których z uporem godnym lepszej sprawy ciągle gadasz, ani nie były takie dobre, ani nie były takie Trumpa.
Poparcie dla prezydenta w USA zawsze związane jest z sytuacją gospodarczą. Poziom życia, praca jest tu elementem decydującym. Jeżeli miało to nastąpić bez boomu gospodarczego, to trudno. Współczynnik PKB kontra rzeczywistość, ok.
W Polsce takiego związku nie ma?
Przeanalizujmy ...Dlaczego??
Trzeba podważyć wszystko co da się podważyć, gdyż tylko w ten sposób można wykryć to, co podważyć się nie da. T.K.