Dammy napisał(a):Ale ja nie neguję, że małżeństwa homoseksualne były niezgodne z doktryną kościelną. Były niezgodne. Tylko stwierdziłem, że czasem, choć rzadko się zdarzały
Aha, czyli tak Kościół Katolicki nie respektuje homo. związków i uznaje takie "małżeństwa" za nieważne. Ale zdarzają się takie małżeństwa XD. Przeczytaj coś zanim napiszesz
Dammy napisał(a):Tak jak Ty też nie maszJa mam. Bo w porównaniu do Ciebie jestem jednym z powszechnych kapłanów. Panie ateisto
Dammy napisał(a):Ma do rzeczy gdyż Ci tłumaczyłem dlaczego mimo niezgodności z doktryną katolicką takie rzeczy jak małżeństwa jednopłciowe się sporadycznie w środowisku katolickim zdarzały
Oczywiście że się nie zdarzały bo takie małżeństwa są nieważne. Więc z łaski swojej nie bredź o jakimś katolickim duchu. A to czy były takie małżeństwa świeckich to akurat gówno mnie obchodzi
Dammy napisał(a):To w związku z tym, że wciąłeś się w czyjąś dyskusję
Ale nie będziesz mi mówił gdzie mogę się odzywać A gdzie nie. Nie jesteś żadnym bożkiem, właścicielem forum ani nawet modem
Dammy napisał(a):było objęte świecką inwestyturą, nie było dogmatu nieomylności papieżaOczywiście że był. Jak każdy inny
No ale w sumie rozumiem czemu się tak oburzasz. Od początku twojej tutejszej kariery próbujesz na wszelkie sposoby dosrać katolstwu i Klechom, a jestem tu sobie taki ja i cię wyprowadzam z tonu. Nawet to trochę smutne