zefciu,

Uważam ten argument u szefa Toyoty za fałszywy także z tego powodu iż w przyszłej generacji aut prostszemu napędowi towarzyszyć będzie coraz bardziej złożone wyposażenie. Ja doskonale pamiętam samochody nie mające na pokładzie grama elektroniki, dziś auta są nią nafaszerowane. Po prostu ktoś inny będzie zgarniał kasę.
Cytat:Nie troskę o ludzi, tylko przewidywanie skutków społecznych.czyli troskę o...ludzi.

Cytat:Łojojojoj ja biedna sierota. Muszę sprzedawać droższe auta, które produkuje mniejsza załoga. Jak ja się do pierwszego wyrobię.Musk pokazuje, że to się da zrobić. A ja zefciu już dwie dekady temu tęskniłem do auta z napędem elektrycznym, głównie dlatego, że zdawałem sobie sprawę z okoliczności zasygnalizowanych przez szefa Toyoty - te auta mają prostszą konstrukcję i wymagają mniejszej opieki serwisu w porównaniu z autami spalinowymi. Nie zmyślam, a to są dla użytkownika kwestie zasadnicze.
Cytat:No akurat dla elektryków alternatywa jest – syntetyczne albo biotechnologiczne paliwa.Nie o taka alternatywę nam chodzi - silniki spalające węglowodory ściągną na ludzkość zagładę niezależnie od sposobu pozyskiwania paliwa. Natomiast w przypadku ogniw paliwowych występuje identyczny "problem" jak u zwykłych elektryków - mają znacznie prostszą konstrukcję.
Uważam ten argument u szefa Toyoty za fałszywy także z tego powodu iż w przyszłej generacji aut prostszemu napędowi towarzyszyć będzie coraz bardziej złożone wyposażenie. Ja doskonale pamiętam samochody nie mające na pokładzie grama elektroniki, dziś auta są nią nafaszerowane. Po prostu ktoś inny będzie zgarniał kasę.