Świat materialny nie istnieje. Nie ma takiej możliwości, ani potrzeby. Jedyne co istnieje to prawda i fałsz (i ich mniej lub bardziej skomplikowane kombinacje). Dla Boga nie ma czasu, a co za tym idzie Bóg jest niezmienny. Jest zbiorem wszystkich kombinacji. Czas to trzecia osoba Boska Duch Święty (tchnienie). 2+2=4 nie ma czasu. Nie istnieje tak na prawdę. Jest pewną niezmienna prawdą. Oczywiście możną ją zobrazować, ale bez tego obrazu również będzie istnieć. Duch Święty to przeczytanie tego równania (dwa plus dwa równa się cztery). Aby przeczytać to rónanie już potrzebujemy czasu. Czyli człowiek jest z góry zdefiniowany, a egzystencję daje mu "czytanie", a więc myślenie. Tak samo my możemy tworzyć swoje światy w swoich myślach. Narazie starczy. Wrzuce jeszcze kilka cytatów:
I żeby nie było tak chrześcijańsko:
Kod:
"Jeśli pytają was, skąd jesteście, odpowiedzcie im: 'Przybyliśmy ze światłości, z miejsca, które jest światłością samą z siebie, która powstała i objawiła się w swych obrazach'Kod:
W owym dniu poznacie, że Ja jestem w Ojcu moim, a wy we Mnie i Ja w was.Kod:
Brahman jest jedyną prawdą, świat jest nierealny, i nie ma różnicy między Brahmanem, a indywidualną jaźnią.
napoziomie.pl
Nie współczuj światu, współczuj Go.
Nie współczuj światu, współczuj Go.