InspektorGadżet napisał(a): napisał prywatną wiadomość w którejCzyli co? 5 punkcików karnych, czy udaję, że nie widziałem?
Cytat:zażądał udowodnienia ode mnie że TP jest ateistycznym pisemkiemNapisałeś, że jest to pismo wydawane przez ateistów. Uzasadnienia zażądał Sofeicz. Ty zgrywałeś debila udając, że nie rozumiesz pytania.
Cytat:Argument numer jedenCzyli od razu widać, że Quinque żadnego dobrego argumentu nie ma. Gdyby miał, to by podał jeden dobry. A tak – poda fefnaście niedobrych.
Cytat:Czołowi "teologowie" TP tacy jak Bartoś i (obecnie) Tomasz PolakW skrócie – wszyscy użytkownicy forum „ateista” to idioci i żaden nie potrafi zrobić rzeczy tak prostej, jak sprawdzenie jaka jest redakcja TP:
https://www.tygodnikpowszechny.pl/redakcja-25447
Oczywiście ani jeden, ani drugi w niej nie zasiada.
Cytat:W TP wielokrotnie swoje artykuły pisali ludzie którzy byli ateistami którzy naigrywali się z KK np. Jerzy VetulaniCzyli jak w Radiu Erewań – nie wydają, tylko kiedyś tam coś tam pisali.
Cytat:Ksiądz Dariusz Oko w rozmowie z pch24 (z okazji dni Tichnerowskich w Zakopanem) przytacza wypowiedź (którą Boniecki osobiście mu przekazał) ks. Bonieckiego który ubolewa nad tym że redaktorzy TP nie chodzą na mszęWiedziałem, że Oko to podła kreatura, ale żeby robić takie akcje – publicznie opowiadać fragmenty prywatnych rozmów… myślałem, że do tego nie jest zdolny.
Cytat:Tygodnik Powszechny kpił z świętychNawet jeśli – nie jest to argument za ateizmem.
Cytat:A. Czwarty-Dwa absurdy w tak krótkim tekście. Primo – jeśli pomijasz, to nie jest to argument. Secundo – jak promowanie judaizmu ma świadczyć o ateizmie?
Pomijam promowanie judaizmu czy islamizmu na łamach tego ścieku
Cytat:A. Piąty-Jaki to argument za ateizmem?
TP wielokrotnie podważał nauczanie KK w sprawie homo czy kapłaństwa kobiet.
Cytat:Przedstawiłem pięć argumentów.No i?
Cytat:Które wydają mi się conajmniej zadowalające.To jest pytanie?
Cytat:Oczywiście znalazłbym więcejPowtarzam – gdyby redaktorzy TP byli rzeczywiście ateistami – wystarczyłby jeden.