Sofeicz napisał(a):a jak katolik zaczyna myśleć, to staje się ateistą (a przynajmniej agnostykiem).Nie można być człowiekiem myślącym i ateistą w jednym. Zresztą, to co napisałeś jest kolejnym argumentem za moja tezą
Sofeicz napisał(a):NatankiA dlaczego miałby mnie razić Oko czy Rydzyk? skoro nie głoszą herezji. A Natanek to co najwyżej lekki oszołom ale nie heretyk i ateista. Więc czemu miałbym mu bruździć?
Bapsite napisał(a):Ze środowiskiem Radia Maryja związany był nieżyjący już Bogusław Wolniewicz, który przecież wierzącym człowiekiem nie był. A jednak nikt tego w szeroko ujętym Kościele Rydzykowi nie wypominaNiestety

Bapstie napisał(a):Ale nie wygląda tak w TPDokładnie tak to wygląda. Ja zostałem zbanowany na ich fanpeju za krytykę komunistki Szymborskiej. Ale chamskie, prymitywne antyklerykalne i antyrządowe posty są tolerowane. Nie widziałem też żeby w TP miał opublikowany jakikolwiek artykuł taki ksiądz Stehlin, albo chociaż taki Jacek Bartyzel
Bapstie napisał(a):konserwatywny Klub JagiellońskiNapewno jest to wyzszy poziom niż TP. Ale jedną z nielicznych religijnych publicystyk jaką można z czystym sercem polecić jest TeologiaPolityczna