lumberjack napisał(a): [quote='kmat' pid='747152' dateline='1609840661']
A po chuj teraz?
Cytat:A kiedy jak nie teraz? Jak już wszystko będzie znacjonalizowane?
Nie no, wszystko nie będzie znacjonalizowane, wiedzą, że ktoś musi zarabiać. A poza tym nacjonalizacja jest wszystkim na rękę.
Cytat:No chyba że maja w planach po przejęciu władzy te wszystkie znacjonalizowane rzeczy prywatyzować. Oczywiście swoim znajomym.
Nawet niekoniecznie znajomym. Najpierw wsadzą swoich na dożywotki a potem po prostu sprzedadzą po kosztach, bo się cuda okażą nierentowne.
Cytat:No właśnie chyba już od dawna im się priorytety pojebały. Już od dawna ani pisowcom ani totalnej opozycji nie chodzi o dobro Polski i Polaków. Całą klasę polityczną bym wypierdolił w kosmos (chociaż trochę żal mi tego kosmosu - jakby się do niego dostali, to by go pewnie zepsuli).
Ja nie wiem skąd to naiwne przekonanie, że do polityki się idzie cokolwiek naprawiać. Ci co szli naprawiać i się nawet dostali, dostawali też sugestię, że jak zaczną zmieniać i jątrzyć to się ich nauczy siedzieć cicho. I siedzą. Ja tam wierzę, że Kukiz np. szedł po jakieś zmiany. Wierzę, że Solidarność szła a przynajmniej jej część. Nawet w Gowina dobre zamiary wierzę. Tylko wiem, że z takimi zamiarami to się w tej kloace ląduje na samym dnie. A pływają nad nimi same koniunkturalne balasy.
Sebastian Flak