09.01.2021, 03:42
(09.01.2021, 03:13)lumberjack napisał(a): Ciekawe, że zarzuca mi się łykanie propagandy rządowej podczas gdy informacje odnośnie całej sprawy mam tylko od rzeczonego Śpiewaka, z onetu i tvnu.Piszą też o tym Okraska, Janina i Anka Grzybowska (była działaczka KOD). Czysta propaganda prorządowa.
(09.01.2021, 03:13)lumberjack napisał(a): Ja rozumiem, że PiS robi swoje, ale opozycja oraz środowiska PiSowi niechętne same potrafią się zaorać (vide chęć przyznania sobie podwyżek pensji poselskich). PiS czasami naprawdę nie musi robić zbyt wiele skoro jego wrogowie zachowują się bezmyślnie i sami sobie w stopy strzelają.Nawet czytałam opinię, że Morawiecki powinien wysłać Jandzie czekoladki. Talent do samozaorywania się ma kobieta nieprzeciętny.
Poza tym cała ta afera dotyczy nie tylko konkretnych szczepionek, ale tego, że już na samym wstępie zademonstrowano, że ustosunkowane osoby mogą sobie załatwić coś, co jest dużo bardziej potrzebne komuś innemu. Przy czym osoby te kompletnie nie mają poczucia obciachu i tłumaczą się w coraz głupszy i bardziej żenujący sposób. Dużo mniej niesmaczne byłoby , gdyby po prostu przyznali, że zachowali się nie w porządku. Tymczasem prześcigają się w kuriozalnych wyjaśnieniach, które nadają się do kabaretu. Bojarska-Ferenc przypadkiem znalazła informację o szczepieniach na stronie WUM, Seweryn myślała, że jest specjalna pula szczepionek dla aktorów, a Łukaszewicz nie widział nigdzie tabliczki, że szczepienia są przewidziane tylko dla grupy zero.
A w ogóle szczepienia poza kolejką mnożą się jak króliki. Na razie okazało się, że było ich nie 18, a kilkadziesiąt i objęły osobistości ze świata biznesu. A zaszczepili się między innymi Irena Eris i Grycan. Ciekawe, czy też ich zarejestrowano jako niemedyczny personel szpitala.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.