11.01.2021, 11:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.01.2021, 11:45 przez lumberjack.)
(11.01.2021, 00:28)Iselin napisał(a): Staram się unikać nieuczciwości.
Żeby jeszcze z drugiej, państwowej, strony była podobna postawa, to byłoby git.
No ale tak btw PiSowcy też starają się unikać nieuczciwości. Nie zrobią tego co Nowak i jego żona tylko po prostu powsadzają swoje żony do spółek skarbu państwa, żeby tam sobie mogły uczciwie nic nie robić za kupę hajsu.
Cytat:Mieszkanka Rzeszowa zauważyła, że podczas mszy w kaplicy jednocześnie przebywało 70 osób, a powinno ich być maksymalnie 13. Wezwała policję, ale to na niewiele się zdało - opisuje portal nowiny24.pl.
Do zdarzenia doszło w Kaplicy bł. ks. Jana Balickiego przy ulicy Skrajnej w Rzeszowie w dniu święta Trzech Król. Kobietę zainteresował brak przestrzegania norm epidemicznych w świątyni i w związku z tym, poinformowała policję.
- Pani dyspozytorka wypytała mnie, co ja tam robię, dlaczego się tam znalazłam [...] Czekałam na jakąś interwencję policji do końca mszy, nikt się nie pojawił, ludzie po nabożeństwie spokojnie się rozeszli - powiedziała kobieta w rozmowie z portalem Nowiny24.
https://www.onet.pl/informacje/onetrzesz...d,79cfc278
Za to do restauracji policja przyjechała:
Cytat:Właściciele restauracji U Trzech Braci w Cieszynie postanowili zaprosić swoich klientów pomimo obowiązujących restrykcji epidemicznych - informuje "Dziennik Zachodni". Policja i sanepid żądają zamknięcia lokalu. W niedzielę w obronie restauratorów, którzy nie zamierzają poddać się zakazom, stanął poseł Lewicy Przemysław Koperski.
"Do restauracji Trzech Braci skierowano liczny oddział policji - kilkudziesięciu policjantów i 10 radiowozów by podjąć próbę legitymowania kilku klientów lokalu. Dzisiaj interweniowałem na miejscu - Policja właśnie wycofała się z Restauracji i okolic Teatru, jutro będę wnioskował o wyjaśnienia do Komendanta Wojewódzkiego Policji w Katowicach" - napisał na Facebooku poseł Koperski.
https://www.onet.pl/informacje/onetslask...6,79cfc278
Takie państwo mamy niedojebane.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać