Gawain napisał(a): I sądzisz, że to coś pomoże, że biednego nie okradną?
Tak. Latami miałem starego kombiaka, Forda Mondeo Mk1, w którym nie działał żaden zamek. Auto było cały czas otwarte, kto by chciał spróbować, ten by sobie po prostu otworzył. Samochód często parkowany w dosyć uczęszczanym miejscu, czasami zostawiałem w nim graty typu wiadra ze szpachelkami etc. i nikt się nigdy nie pokusił. Auto było używane non stop do remontów, wożenia gruzu etc. - zajechane jak dupa cwela, wyglądało jak z Fallouta. To chyba najlepsza zniechęta dla złodzieja.
Gawain napisał(a): Złodziej jest złodziejem bo jest głupi i leniwy.
Są też mądrzy i cwani, tacy, którzy na poważnie podchodzą do swojej profesji. W każdej branży są paproki od fuszerki i specjaliści w swoi fachu. Widziałem fajny program gdzie policjant wraz z byłym złodziejem pokazują jak łatwo kradnie się najnowsze auta metodą "na walizkę".
Gawain napisał(a): Polska wbrew pozorom też.
Wiadomix. Mi tam póki co dobrze się żyje i nie chciałbym wyjeżdżać, mimo iż nienawidzę polityków z rządu i opozycji, nieudolności naszego państwa, z dupy wziętych podatków etc.
lumberjack napisał(a): Kto będzie wypracowywał PKB - od razu jebnie w dół kiedy tylko przestanę kible obesrane ludziom wymieniać.
Socjopapo, każdy jeden kibel jest i będzie obesrany choćbyś nie wiem jak go najpierw czyścił. Chodzi o tą rurę wylotową, której nie ma możliwości wyszorować. Jak zrywasz stary kibel to masz najczęściej między nim a rurą z pionu, rurę harmonijkową i to ona jest zazwyczaj obesrana
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać