Iselin napisał(a): A dlaczego w ogóle tak jest, czy ktoś to wie?
Może taka kultura i tradycja?
DziadBorowy napisał(a): No niestety - oni tego nie wymyślili. To jest projekt obywatelski, który zapewne zostanie spuszczony w sejmowym kiblu.
Heh, nie zajrzałem do linka. Przeczytałem tylko to co na forum wstawiłeś. A myślałem już, że pisowcy poszli po olej do głowy a tu taki chuj. Nawet truposzczykowi Kapitan Państwo utrudni życie.
DziadBorowy napisał(a): Za bardzo uderza to w interesy Kościoła. I to nawet nie te finansowe. Sporo ludzi ma grobowce rodzinne na cmentarzach parafialnych a ryzyko, że w razie czego ksiądz będzie robił problemy przy pochówku jest jednym z powodów jakie trzyma ich przy Kościele.
A o tym nawet nie pomyślałem. Jeszcze kamieniarze sporo sobie na wszystkim zarabiają, a taka urna pewnie tańsza by była.
DziadBorowy napisał(a): Mam jednak nadzieję, że zanim kopnę w kalendarz wprowadzą taką możliwość i zlikwidują obowiązek fizycznego pochówku, bo cała ta zabawa z grobami, które wcześniej czy później i tak zostaną rozkopane, oraz to jak wypatrzyło się święto 1 listopada (konkurs kto w większym stopniu zastawi grób plastikiem) zwyczajnie mnie mierzi i podobnie jak Ty chcę być legalnie gdzieś rozsypany*
Wypaczyło

Jak będę musiał mieć grób, to se każę napisać na nim "Chuj ze zniczami, daj piątaka na WOŚP".
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać