To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Jak oceniasz prawdopodobieństwo upowszechnienia rozproszonych sieci społecznościowych?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
To niemożliwe
0%
0 0%
Bardzo mało prawdopodobne
40.00%
2 40.00%
Bardzo prawdopodobne
40.00%
2 40.00%
Nieuchronne
20.00%
1 20.00%
Razem 5 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protokoły zamiast blackjacka i dziwek
zefciu

Cytat:Ale też nie mającą, jako zdalna komunikacja w czasie rzeczywistym, żadnej alternatywy. Dlatego ludzie byli do niej przyzwyczajeni. Potem pojawiły się alternatywy, zatem ludzie stopniowo zaczęli się na nie przerzucić.

Owszem, nie kłócę się z tym. Zastanawia mnie jednak nie tyle szersze używanie słowa pisanego niż mówionego, ile odrzucenie mówienia na rzecz pisania.

Cytat:Nie rozumiem tej wypowiedzi. Udawanie, że się nie otrzymało wiadomości służbowej to jest przejawi niskiej etyki pracy, a nie coś co się „łączy”.
Wyjaśniam. Zastanawiam się, czy istnieje jakiś związek między poziomem etyki zawodowej a preferowanym sposobem komunikacji.

Cytat:Są jednak też ludzie, którzy lubią się skupić na jednej rzeczy, a potem podjąć następną. Stąd też konieczność przerywania pracy i zmieniania kontekstu, bo ktoś ma do nich prośbę, którą zajmą się potem, utrudnia pracę. To jest też kwestia organizacji pracy.

Rozumiem. Chodziło mi głównie o sytuacje, w których ktoś nie ma żadnego (moim zdaniem) powodu, żeby rozmowę odrzucić (nie robi nic istotnego, nie dzwoni nikt superirytujący) a rozmowę odrzuca. O przesunięcie granic prywatności lub zmianie poglądu na kontrolę nad własnym życiem.

Cytat:Bezedura. Technologia została zmodernizowana. Mamy obecnie wysyp nowoczesnych chatów, takich jak slack, czy discord i ludzie z nich korzystają.
Tu akurat nie bzdura, bo ja nie o tym pisałam. Przepraszam, jeśli nie byłam precyzyjna - ja pisałam na podstawie własnych obserwacji o konkretnych czatach. Nie istnieją, nie zostały zmodernizowane, forma zaś dla ich użytkowników została wyczerpana i odrzucona.

Być może nie powinnam wypowiadać się w tym temacie, bo na pewno brakuje mi wiedzy na temat nowoczesnej technologii (musiałam sprawdzić kilka użytych przez ciebie wyrazów, bo nie wiedziałam, co to). Interesuje mnie on jednak z drugiej strony, jako zjawisko społeczne, które od dawna obserwuję i dlatego zabrałam głos.
Jeśli zabraknie ci argumentów - nazwij mnie kłamczynią i napisz, że łżę.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Protokoły zamiast blackjacka i dziwek - przez zefciu - 25.01.2021, 10:10
RE: Protokoły zamiast blackjacka i dziwek - przez zefciu - 25.01.2021, 14:20
RE: Protokoły zamiast blackjacka i dziwek - przez zefciu - 25.01.2021, 15:59
RE: Protokoły zamiast blackjacka i dziwek - przez zefciu - 25.01.2021, 18:09
RE: Protokoły zamiast blackjacka i dziwek - przez zefciu - 26.01.2021, 10:02
RE: Protokoły zamiast blackjacka i dziwek - przez zefciu - 26.01.2021, 17:50
RE: Protokoły zamiast blackjacka i dziwek - przez zefciu - 27.01.2021, 08:20
RE: Protokoły zamiast blackjacka i dziwek - przez zefciu - 27.01.2021, 15:20
RE: Protokoły zamiast blackjacka i dziwek - przez zefciu - 28.01.2021, 14:29
RE: Protokoły zamiast blackjacka i dziwek - przez zefciu - 28.01.2021, 15:53
RE: Protokoły zamiast blackjacka i dziwek - przez znaLezczyni - 01.02.2021, 14:33
RE: Protokoły zamiast blackjacka i dziwek - przez zefciu - 01.02.2021, 14:55
RE: Protokoły zamiast blackjacka i dziwek - przez zefciu - 08.11.2022, 10:50
RE: Protokoły zamiast blackjacka i dziwek - przez zefciu - 08.11.2022, 14:34
RE: Protokoły zamiast blackjacka i dziwek - przez zefciu - 08.11.2022, 15:49

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości