zefciu:
Nauka ma służyć celom ideologicznym a nie naukowym.
Pisałam o konsumowania na kredyt, tak jak się konsumuje w krajach socjalistycznych, najpierw się przeźera a potem produkuje. Cały obecny system ekonomiczny jest tak skonstruowany, opiera się na Keynesowskim pomyśle banku centralnego, który zajmuje się kreacją pustego pieniądza. Im większy długo tym lepiej przecież, dlatego USA są najbardziej zadłużonym krajem świata. Dlatego, angażują się w wojny na całym świecie zwiększając swoje bogactwo poprzez rozwój przemysłu zbrojeniowego finansowanego inflacją.
Bardzo możliwe, źe kiedyś wykreują taki dług, którego po prostu nie będzie się dało spłacić.
Cytat:jak wysoka inflacja nie powoduje robienia wody z mózgu ludziom? Pisz konkretnie, bo jak na razie mamy frazesy tylkoZerowa. Za czasów standardu złota była tylko jedna inflacja, po odejściu od niego pięćdziesiąt siedem, ponadto był to okres rewolucji przemysłowej i czasy największego postępu technicznego. NIgdy wcześniej ani później nie stworzono tylu przełomowych wynalazków, obecnie udoskonala się tylko to co zostało wtedy wymyślone bazując na tych odkrywczych ideach.
Cytat:Taki jest jej cel. Oczywiście chodzi o oszczędzanie „do skarpety”, a nie np. inwestowanie.No i nie dostrzegasz związku przyczynowo skutkowego z zadluźaniem się ludzi, populizmem i postępującą demoralizacją, rozleniwianiem ich i edukowaniem seksualnym? Tak właśnie myślą komuchy.
Nauka ma służyć celom ideologicznym a nie naukowym.
Cytat:Proszę zatem wskazać kraje niekonsumpcyjne, które są bogatsze od tych konsumpcyjnych.A gdzie ja napisałam, źe nie moźna konsumować własnego, zgromadzonego kapitału?
Pisałam o konsumowania na kredyt, tak jak się konsumuje w krajach socjalistycznych, najpierw się przeźera a potem produkuje. Cały obecny system ekonomiczny jest tak skonstruowany, opiera się na Keynesowskim pomyśle banku centralnego, który zajmuje się kreacją pustego pieniądza. Im większy długo tym lepiej przecież, dlatego USA są najbardziej zadłużonym krajem świata. Dlatego, angażują się w wojny na całym świecie zwiększając swoje bogactwo poprzez rozwój przemysłu zbrojeniowego finansowanego inflacją.
Bardzo możliwe, źe kiedyś wykreują taki dług, którego po prostu nie będzie się dało spłacić.
Rozsadziło mi antenę.