Rodica napisał(a): Zerowa.Aha. To czemu piszesz „wysoka”, skoro każda niezerowa jest dla Ciebie „wysoka”. Celowo wypowiadasz się w sposób mylący.
Cytat:ponadto był to okres rewolucji przemysłowej i czasy największego postępu technicznego. NIgdy wcześniej ani później nie stworzono tylu przełomowych wynalazków, obecnie udoskonala się tylko to co zostało wtedy wymyślone bazując na tych odkrywczych ideach.W jaki sposób mierzysz postęp techniczny i jak definiujesz „przełomowy wynalazek”, a jak „udoskonalanie tylko”? Na razie mamy same frazesy.
Cytat:No i nie dostrzegasz związku przyczynowo skutkowego z zadluźaniem się ludziDostrzegam. Ale nikt przecież nikogo nie zmusza do zadłużania się.
Cytat:populizmemA jak mierzysz populizm, że Ci wychodzi, że obecnie jest go więcej, niż za standardu złota?
Cytat:i postępującą demoralizacjąJak wyżej.
Cytat:rozleniwianiem ich i edukowaniem seksualnym?Oj popłynęłaś. Mogłabyś wyjaśnić związek między inflacją a edukowaniem seksualnym?
Cytat:Nauka ma służyć celom ideologicznym a nie naukowym.Bardzo mi przykro, że tak uważasz. Ja jednak tego zdania nie podzielam.
Cytat:Niczego takiego nie zasugerowałem. Ponownie pytam – jakie to współczesne kraje realizują Twoją wizję gospodarki i rozwijają się szybciej od krajów Zachodu (charakteryzujących się autonomicznym emitentem fiat-waluty o niskiej inflacji)?Cytat:Proszę zatem wskazać kraje niekonsumpcyjne, które są bogatsze od tych konsumpcyjnych.A gdzie ja napisałam, źe nie moźna konsumować własnego, zgromadzonego kapitału?
Jeśli nie jesteś w stanie odpowiedzieć na to pytanie, to powiedz wprost „nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie”, a nie wciskaj mi jakieś chochoły.
Cytat:Im większy długo tym lepiej przecieżKto tak twierdzi?
Cytat:finansowanego inflacją.Proszę wyliczyć, ile musiałaby wynosić inflacja w USA, aby dało się sfinansować tego molocha, jakim jest armia owego kraju. Albo przestać bredzić głupoty.