Rodica napisał(a): Przelomowy czyli wymyślony od zeraCzyli zastępujesz jeden frazes innym frazesem. Co to znaczy „od zera”? Że wynalazek nie opiera się na żadnej wcześniejszej wiedzy? Czy co? Jakie są przykłady takich wynalazków „od zera”?
Cytat:Nawet prototyp komputera powstał w tamtych czasach.Uhm. Babbage wymyślił np. koło zębate i matematykę.
Cytat:Lepiej jest wydać pieniądze, które z czasem i tak stracą swoją siłę nabywczą.Albo zainwestować. Ale nadal nie ma obowiązku zadłużania się.
Cytat:Powtarzam. Jeśli nie umiesz odpowiedzieć na moje pytanie, to pisz „nie jestem w stanie odpowiedzieć na Twoje pytanie”, a nie odpowiadaj na pytanie, które sama sobie zadałaś.Cytat:A jak mierzysz populizm, że Ci wychodzi, że obecnie jest go więcej, niż za standardu złota?Zamożni ludzie, nie głosują na populistów a celem rządów jest zwiększanie preferencji czasowej obywateli.
Cytat:Edukacja seksualna nie ma nic wspólnego z nauką.Gdyż? Czy ginekologia, seksuologia, embriologia nie są naukami? A przecież wszystkie są elementami e.s. Owszem – edukacja seksualna to nie jest nauka. Ale przecież żaden przedmiot szkolny nie jest nauką – uczniowie szkolni nie prowadzą badań zgodnie z metodą naukową, a jedynie uczą się stanu wiedzy.
Poza tym – znowu – nawet gdybyś mówiła prawdę, to nie byłaby to odpowiedź na moje pytanie. Pytanie brzmiało – jaki jest związek edukacji seksualnej z inflacją, a nie z nauką.
Cytat:Nie ma takiej gospodarkiDlaczego nie ma takiej gospodarki? Przecież taka gospodarka dałaby państwu olbrzymie bogactwo.
Cytat:Keynesiści, gdyby było na odwrót, rządy dysponowała by kapitałem a nie drukarkami do pieniędzy.Rządy krajów zachodnich nie dysponują drukarkami do pieniędzy. Tym różnią się od rządów dyktatur. Ty tej różnicy nie rozumiesz.
Cytat:Sam sobie policz.A czemu ja mam uzasadniać Twoje twierdzenia.
Cytat:Z czegoś muszą go finansować.Może z podatków?