Lumberjack
Cytat:U nas to się nigdy nie skończy chyba że rzeczywiście każdy zostanie osobiście doświadczony przez covida.Oczywiście, że każdy będzie w Polsce miał w taki czy inny sposób styczność z covidem. Właściwie to już teraz można śmiało powiedzieć, że każdy się z nim zetknął, bo naprawdę nie wiem, czy jest w Polsce człowiek, który w swoim otoczeniu (sąsiedzi, znajomi, rodzina) nie miał jeszcze kogoś kto by na cov19 nie chorował. Rzecz w tym, że w znakomitej większości przypadków będą to doświadczenia różniące się niewiele (albo zgoła wcale) od tych jakie mamy ze zwykłą grypą. I tak też będziemy tego całego covida traktować, co zresztą doskonale widać na przykładzie Zakopanego.
Cytat:W ogóle wydaje mi się, że rządy wielu krajów działają po omacku i chaotycznie. Sami nie wiedzą za bardzo co robić. Jestem już pewien, że będziemy latami walczyć z epidemią.A gdzie tam. W ciągu roku, czy dwóch przejdziemy nad nią do porządku dziennego.
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.