gąska9999 napisał(a): Nadepnięcie robaczka nie jest celowe i nie jest dla zabawy.No nie. Ale jeśli rozjadę pieszego waląc 140 w obszarze zabudowanym, to też mogę powiedzieć, że zrobiłem to niecelowo. Mimo wszystko nie dołożyłem starań, które mogłem dołożyć, aby go nie rozjechać. Podobnie z robaczkiem. Pobożni dżiniści mogą wynająć osobę do zamiatania ulicy z robaczków. A Ty wolisz wydać te pieniądze na rozrywkę. Pobożny dżinista ma zatem takie samo prawo moralne potępiać Ciebie, jak Ty masz potępiać osobę w futrze z lisów.
Cytat:Trzeba też coś jeść. Nie każdy sobie daje radę jeść jak wegetarianin. Stąd mięso.A na czym polega to niedawanie sobie rady? Paczka soczewicy z Biedry, witamina B12 z apteki, do tego zbilansowany bukiet warzyw i owoców i jechane. Nie umrzesz z głodu, ani nie będziesz miała istotnych niedoborów.
Cytat:niewygodne
Cytat:trudnoNo i co z tego, że niewygodnie i trudno. Wszak chodzi o życie zwierząt.
Cytat:Poza tym księdze i zakonnice zwykle mają duży brzuch i są mocno grubi/grube.Jakieś statystyki na ten temat prowadzisz?
Cytat:Jeśli już cenisz takich co się starają bardziej szanować zwierzęta to księdze i zakonnice powinni dać przykład nie tylko tym, że się dużo modlą ale także tym że nie jedzą mięsa.No przecież zakonnice i zakonnicy prawosławni mięsa nie jedzą. Zatem nie rozumiem, co mi próbujesz zarzucić.
Cytat:Wszak księdze i zakonnice nie wykonują ani ciężkiej pracy fizycznej ani trudnej lub odpowiedzialnej pracy umysłowejA ta informacja skąd?
Cytat:Wyciąganie przyjemności ze znęcania się nad innymi ludźmi lub zwierzętami nie jest grzechem i wadą psychiczną oraz przestępstwem?No przecież sama mówisz, że dla własnej wygody zabijesz króliczka.