Gawain napisał(a): Ale wiesz, że jak se zrobisz to masz od razu kwarantannę?
To se pójdę jutro prywatnie zrobię. 85 zyla kosztuje w laboratorium na przeciwciała.
Ciekawy jestem czy już przeszedłem covida czy nie. Już wielu znajomych jest po lżejszym lub cięższym przejściu, a ja kurna od zeszłego roku ani razu na nic nie zachorowałem. To chyba przez noszenie tych maseczek; no i zapierdol w lesie i picie bimbru zahartowało

Fajnie jakby wyszło, że już jestem po (dużo IgG bez IgM), to bym się przestał stresować.
DziadBorowy napisał(a): Nie za bardzo wierzę w te dane skoro u nas umiera 80-90% z tych podłączonych pod respiratorty. Zresztą Twój link dotyczy sytuacji sprzed miesiąca. Obecnie na Słowacji mają już całkiem ładny spadek nowych przypadków.
Nie wiem też jaki odsetek ludzi trafiających do szpitali u nas umiera, ale wczoraj do szpitala przyjęto 795 osób a zmarło 448. Od jakiegoś czasu te wartości są podobne - ale nie mam pojęcia jaka będzie średnia dla całego okresu pandemii.
Może i tak być, że u nas chujowiej niż na Słowacji. Spierać się nie będę.
Tak czy siak rząd od czasów Szumowskiego wypłaszcza i wypłaszcza tą pandemię i wypłaszczyć nie może. Jebańce głupie. I pomyśleć, że jeszcze w międzyczasie mieli czelność wraz z opozycją próbować sobie pensje podwyższyć za tą swoją niekompetencję, nieporadność, głupotę, cynizm i debilizm.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać