geranium napisał(a): Trochę się martwię. Teraz mam 39 stopni
Zgłoś się do lekarza pierwszego kontaktu, zrób test. Znajomy w takiej sytuacji dostał pakiet leków osłonowych (nie na covida, ale ogólnie aby osłabiony wirusem ogranizm nie chwycił czegoś dodatkowo) plus możliwość konsultacji swojego stanu - czy ma leżeć w domu czy już kwalifikuje się na leczenie szpitalne. No i pulsoksymetr mu pożyczyli - choć to nie jest drogi sprzęt możesz poprosić też kogoś aby Ci w aptece kupił.
Dodatkowo wykonanie testu znacząco ułatwia procedurę jeżeli, czego nie życzę, trzeba by iść jednak do szpitala. Pacjent z objawami covida ale bez testu jest na swoistej ziemi niczyjej - ani nie kwalifikuje się na zwykłe miejsca ani na covidowe - a w późniejszym etapie choroby zdarza się, że zwykłe testy dają negatywny wynik i trzeba poszerzać diagnostykę - co trwa.
lumberjack napisał(a): Dziś będę miał wyniki testu z krwi na przeciwciała. Cała impreza kosztowała 185 zł.
A gdzie robiłeś testy, bo sprawdzałem ceny i u mnie test na covid PCR (nie na przeciwciała) to wciąż 390 złotych.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"