zefciu napisał(a): Czy naprawdę Osiris w swojej służalczości wobec kaczor-baszy popadł w tak żałosne odmęty erystyki, że musi się uciekać do „tylko zadałem pytanie”? Tylko tak pytamEee tam, ja po prostu nie mieszkam w Polsce i tego nie widzę jak Ty. Chociaż jak przyjeżdzam czasem i włączam TVP to jestem w szoku. I nie wiem ile razy mam powtórzyć, że dla mnie PiS to najgorsze, co się w Polsce wydarzyło po komunie. Mam powtórzyć jeszcze raz?

Cytat:Owszem. Ale przecież PiS nie jest krytykowany za to, że ten lub ów pisior został skazany za jakieś korupcyjne machlojki. PiS jest krytykowany za to, że otwarcie, w biały dzień okazuje pogardę dla prawa i standardów cywilizacyjnych.A Obajtek to co, jak nie korupcyjne machlojki?
Cytat:Nie może być gorzej niż tragicznie z definicji „sytuacji tragicznej”. Jest z pewnością gorzej, niż większość Polaków się spodziewała.A co z tymi Polakami, którzy uważają inaczej? Czy może już zwolennicy pisu to nie należą do narodu? Znowu, żeby nie było - dla mnie PiS to najgorsze ścierwo

Cytat:Aha. Widzisz, ja już miałem ochotę zaufać przesadnie. Ale skoro mnie ostrzegłeś, to przesadnie nie zaufam. Dzięki.Ty nie, ale jak widzę co ludzie piszą o Hołowni i Polsce 2050 to mam jakieś deja vu...
Żarłak napisał(a): Żądasz dowodów głupoty PiS? Ilu dowodów potrzebujesz? I w jaki sposób zamierzasz odróżnić, że ich działania wynikają z nieprzemyślanej głupoty, a w jakim stopniu z politycznej kalkulacji?No właśnie, może nie jestem na bieżąco i dostaję sprzeczne informacje z kraju. Ale to Ciebie nie zwalnia z argumentowania Twojego stanowiska.
I zastanawiam się po co Tobie dowody, ale może nie jesteś na bieżąco z tym co robi nierząd ***.
Cytat:To szkoda mi na to czasu.To był żart, ale jest w nim ziarenko prawdy

Cytat:Tak właśnie napisałem, że wyborcy - ha tfu - PiS nie zachowują się. Ich wyborcy po prostu sobie trwają niczym mchy i nic poza tym. Żadnej reakcji, żadnej organizacji. Cisza - wspólnota interesów.Hmmm, ciekawe. Czyli w zasadzie zdehumanizowałeś te kilka milionów Polaków, którzy z różnych względów na pisiorów zagłosowało. Z pewnością jest to kolejny fakt niepodważalny, którego argumentować nie chcesz.
Cytat:Znowu szczekasz jak pisowska szczekacza ("zaślepiony nienawiścią") oni mnie nie obchodzą. Żaden PiSowiec nie próbuje zmienić opinii na swój temat. Ich wyborcy również, dlatego skazany jestem na własne dociekania, więc powiedziałby, że to ta grupa - mówiąc PiSem - nienawistnie milczy i ponosi odpowiedzialność za nieskorygowane domysły na swój temat. A może nie ma czego korygować?Ciekawe, teraz tym szczekaniem niejako mnie dehumanizujesz, czyżby to miało zastępować argumentację? Bo nie widzę innego powodu

Cytat:W końcu to zrozumiałeś.Nie jestem pewien czy Ty rozumiesz.
Cytat:Rozmawiasz z demokratą, tak, szanuję wybory. Nie wiem skąd ta projekcja u ciebie.Napisałeś, że wyborcy pisu się nie zachowują i trwają niczym mchy. Cokolwiek to znaczy, nie jest to oznaka szacunku wobec intelektu wyborców. Czyli wyborów też szanujesz.
Cytat:Zmiany ustroju i pełni władzy.Tak, na to wygląda, że to jest ich główny cel. Ale nie jestem pewien, czy to taka rzadka cecha wśród polityków na świecie.
Cytat:Dlatego *** robi co może, żeby jeszcze pogorszyć stan instytucji i ograniczyć w pełni demokratyczny eksperyment Polaków. Nawet pół wieku demokracji ten kraj nie doświadczył i PiS musiał to zacząć niszczyć.Ok, powiedzmy, że PiS tak robi. Możesz przedstawić w jaki konkretnie sposób?
Cytat:To nie jest wątek do porównywania RP z innymi państwami, więc "nie wiem" po co takie dygresje robisz, ale wiedz że jest to słabe.Ale ja o tym właśnie pisałem. Można sobie pisać w kółko jak źle jest w Polsce ale jak nie masz porównania z zagranicą, to wiele z tego nie wynika. Amerykanie płakali, że Trump im demokrację niszczy, a większość ludzi na świecie wolałaby i tak tam mieszkać, niż np w Angoli czy Peru.
Cytat:Nie było, ale to PiS wrócił do tej zależności. Czyli znowu: za PiS się pogorszyło.Ale było w latach 1990 - 2010. Czyżby też wtedy PiS rządził?