Sebrian napisał(a): Akurat tutaj jestem skłonny wziąć Gang Olsena w częściową obronę (co zdarza mi się niezmiernie rzadko). Biorę pod uwagę wszelkie wpadki, durne decyzje i niekompetencje organizacyjne, ale w porównaniu do całej działalności jaśnie nam panującego rządu szczepienia to coś, co idzie im akurat nieźle. Dzisiaj ogłoszono rejestrację dla kolejnych roczników - w tym mojego. A że zgłosiłem chęć szczepienia w formularzu jeszcze na początku roku, to być może uda mi się zarejestrować jeszcze w kwietniu. To naprawdę zaczyna iść sprawnie.
Ale!
Z jednej strony szczepimy coraz mniej osób w porównaniu do innych państw EU. Z drugiej strony do rejestracji dopuszczane są kolejne roczniki. Obawiam się, że przyczyną nie jest wcale sprawny system szczepień a właśnie relatywnie niskie zainteresowanie szczepieniami w społeczeństwie. Co byłoby jeszcze gorsze z punktu widzenia zwalczania pandemii niż niesprawny system.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"