Big Bang... z niczego coś. Jak łatwo uwierzyć w taki absurd. Świetnie jest odrzucać wszystkie nieracjonalne teorie, legitymując się równocześnie czymś tak nieracjonalnym.
Prawdę mówiąc teoria świata nieistniejącego jest bardziej racjonalna, niż wielki boom. Z niczego coś i z niczego nic. Matematyka i logika istniały wcześniej niż fizyka. Istniały zawsze, niezależnie od materii i czasu.
Światłość jako prawda/logika, a obrazy to właśnie nasz świat.
"Słowo" jest Duchem Świętym. Bóg jest "wyrazem". Wyraz nie istnieje w czasie. Słowo już tak.
Każdy z nas może stworzyć Big Bam w swoich myślach, uformować planety, stworzyć życie. Nie potrafimy jednak stworzyć wolnej woli, bo wymagało byto sworzenia czegoś na nasze podobieństwo...
Jeśli my jesteśmy naszą świadomością...myślami, to myśli Boga są nim, czyli wszystko jest Bogiem, również my.
Bóg jest wszystkim. Nie potrzebuje pośredników.
Prawdę mówiąc teoria świata nieistniejącego jest bardziej racjonalna, niż wielki boom. Z niczego coś i z niczego nic. Matematyka i logika istniały wcześniej niż fizyka. Istniały zawsze, niezależnie od materii i czasu.
Kod:
'Przybyliśmy ze światłości, z miejsca, które jest światłością samą z siebie, która powstała i objawiła się w swych obrazachKod:
Na początku było Słowo
a Słowo było u Boga,
Bogiem było Słowo.
Ono było na początku u Boga.
Wszystko przez Nie się stało,
a bez Niego nic się nie stało,
co się stało.Każdy z nas może stworzyć Big Bam w swoich myślach, uformować planety, stworzyć życie. Nie potrafimy jednak stworzyć wolnej woli, bo wymagało byto sworzenia czegoś na nasze podobieństwo...
Kod:
"Gdy wasi przywódcy powiedzą wam: 'to królestwo jest w niebie, wtedy ptaki niebieskie będą pierwsze przed wami'. Gdy powiedzą wam, że ono jest w morzu, wtedy ryby będą pierwsze przed wami. Ale królestwo jest tym, co jest w was i tym, co jest poza wami. Skoro poznacie samych siebie, wtedy będziecie poznani i będziecie wiedzieć, że jesteście synami Ojca żywego. Jeśli zaś nie poznacie siebie, wtedy istniejecie w nędzy i sami jesteście nędzą".Jeśli my jesteśmy naszą świadomością...myślami, to myśli Boga są nim, czyli wszystko jest Bogiem, również my.
Kod:
Rzekł Jezus: "Ja jestem światłością, która jest ponad wszystkimi. Ja jestem Pełnią, Pełnia wyszła ze mnie, Pełnia doszła do mnie. Rozłupcie drzewo, ja tam jestem. Podnieście kamień, a znajdziecie mnie tam".Bóg jest wszystkim. Nie potrzebuje pośredników.
napoziomie.pl
Nie współczuj światu, współczuj Go.
Nie współczuj światu, współczuj Go.