Taka ciekawostka.
https://wydarzenia.interia.pl/raporty/ra...Id,5284176
Oczywiście może być też tak, że osoby na diecie wegetariańskiej lub peskatariańskiej ogólnie bardziej dbają o swoje zdrowie i tu leży przyczyna. A może i dieta i lepsza świadomość zdrowotna jednocześnie mają tu wpływ.
https://wydarzenia.interia.pl/raporty/ra...Id,5284176
Cytat:"Osoby na dietach roślinnych mają 73 proc. mniejsze, a peskatarianie (czyli osoby niejedzące czerwonego i białego mięsa, ale spożywające ryby) 59 proc. mniejsze ryzyko na przejście COVID-19 o umiarkowanym lub ciężkim przebiegu - wynika z badań amerykańskich naukowców opublikowanych w poniedziałek w czasopiśmie naukowym "BMJ Nutrition, Prevention & Health".
Diety niskowęglowodanowa i wysokobiałkowa zwiększają z kolei ryzyko ciężkiego przechorowania COVID-19 - mówią badania. Naukowcy zestawili ze sobą deklaracje dotyczące sposobu żywienia i informacje o zakażeniach blisko 3 tys. pracowników opieki zdrowotnej w sześciu krajach świata. Badania przeprowadzono latem 2020 r., w ankietowanej grupie odnotowano ponad 500 infekcji.
Oczywiście może być też tak, że osoby na diecie wegetariańskiej lub peskatariańskiej ogólnie bardziej dbają o swoje zdrowie i tu leży przyczyna. A może i dieta i lepsza świadomość zdrowotna jednocześnie mają tu wpływ.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"

