zefciu napisał(a):Dzwonileś? Ja tak. Brak odbioru przez Pięć dni. Widzę, że jesteś teoretykiem.geranium napisał(a):Czy myślisz, ze te wszystkie badania są wiarygodne?Zapewne są wiarygodniejsze od rewelacji antywacków, które są wzięte zupełnie z dupy i nie są poparte żadnymi, ani wiarygodnymi, ani niewiarygodnymi badaniami.
Cytat:Zaskakuje mnie powrót do koncepcji o sztucznym lub częściowo sztucznym pochodzeniu wirusa.Nie ma ta koncepcja nic do rzeczy. Zresztą jest mało prawdopodobna. Nie mamy technologii, by takiego wirusa zaprojektować pod określone efekty epidemiologiczne.
Cytat:Problemem jest dostanie się do mojego lekarza aby mi wydał zaświadczenie. U nas nadal teleporady i wiedźmy w rejestracji.Dzwonisz do lekarza, a wiedźma wydaje papierek. Gdzie problem?
Za komuny inne kościoły niż katolickie chętnie współpracowały z władzą. Szczególnie SJ. Do dziś są bardzo zdyscyplinowani. Co może być pozytywne a niestety też negatywne.Mój mąż pochodzi z rodziny SJ. Znam sprawy z autopsji. Ty może też chcesz się przypodobać władzy? Po Twoim stosunku do tych problemów mogę tylko domniemywać, ze jesteś dzisiaj w uprzywilejowanej grupie. Chcesz w niej pozostać. Rozumiem dlaczego gnębisz ludzi.
DziadBorowy napisał(a):Dzięki za wyrażoną umiarkowanie i pozbawiona osobistych animozji odpowiedź. Ja też z rezerwą podchodzę do wszelkich rewelacji.geranium napisał(a):Czy myślisz, ze te wszystkie badania są wiarygodne?
Oczywiście, że nie wszystkie. Te które komuś pasują do światopoglądu są wiarygodne. Te które nie pasują nie są.
Niestety tak to zazwyczaj wygląda u wszelkiego rodzaju "wolnomyślicieli", koronasceptyków, antyszczepionkowców i całej reszty inwentarza.
Cytat:Zaskakuje mnie powrót do koncepcji o sztucznym lub częściowo sztucznym pochodzeniu wirusa.biotechnologia.
Co o tym myślisz.
Dowody na to są na chwilę obecną zbyt słabe. A ponieważ taki wirus równie dobrze mógł powstać w sposób naturalny to teorie o jego sztucznym pochodzeniu, mimo iż teoretycznie możliwe uważam na ten moment za mało prawdopodobne.