freeman napisał(a): Jak wytłumaczyć to, że w promowaniu szczepień rządzący posługują się m.in. kłamstwem i nakazują podwładnym owo kłamstwo rozpowszechniać, np. w stwierdzeniu, że szczepionka chroni przed zachorowaniem na COVID?
Gdzie tu jest kłamstwo?
Cytat:Dlaczego szczepiący się podpisują dokument, w którym nie jest napisane że przyjmują szczepionkę i w którym zrzekają się prawa do odszkodowań?
Szczepiłem się dwukrotnie i żadnego takiego dokumentu nie wypełniałem. Żona i brat, którzy szczepili się inną szczepionką w innym punkcie również nic takiego nie podpisywali.
Cytat:Kiedy pewna osoba po przyjęciu drugiej dawki zaczęła niepokojąco chudnąć, lekarze nie potrafili stwierdzić jaki jest tego powód, natomiast kiedy pomyślała o odszkodowaniu, prawnik zwrócił jej uwagę, że to co podpisała nie daje jej żadnych szans na realizację roszczeń.
Jak ja uwielbiam te internetowe opowieści. Proponuję jednak zmienić "chudnąć" na toczyć pianę z ust i mówić obcymi językami, których nie znała. Będzie bardziej dramatycznie. Można dodać też awersję do krzyża i wody święconej.
A zamiast prawnika dać egzorcystę który odpowiednią modlitwą wygonił szczepionkę z organizmu. Cytat:Ostatnio jedna z klientek przyznała, że ma w rodzinie wirusologa na eksponowanym stanowisku i stanowczo odradził jej szczepienie eksperymentalnym preparatem, zwanym szczepionką.
O a ta historia jeszcze lepsza.
Jedna z klientek, jakiś wirusolog, na eksponowanym stanowisku. Konkretów tyle, że to musi być prawda. @freeman
Ty to na serio napisałeś, czy jaja sobie robisz? Pytam poważnie bo całkiem zgłupiałem.
bert04 napisał(a): Tu dochodzimy do drugiego paradoksu. Niemcy, które wymyśliły szczepionkę Pfizera (Biontech). Niemcy jako jedna z najbogatszych gospodarek świata. Niemcy słynący z organizacji wszystkiego.... mają śmiesznie niskie kwoty szczepień. Powodów jest wiele, ale najważniejszy jest taki, że nie ma szczepionek. Po prostu nie ma. Wczoraj byłem w centrum szczepionkowym, wielka hala, można by w ciągu tygodnia zaszczepić całe miasto. Ale co z tego, jak z 20 okienek tylko 4 otwarte? Nie ma i tyle. Do niedawna to było jedyne centrum na średniej wielkości miasto. Od niedawna lekarze mogą szczepić. Ale miałem okazję rozmawiać z paroma, po prostu nie ma szczepionek. Nie ma i już. Chyba że Astra, tej to jest pod dostatkiem. Ale nikt jej nie chce.
https://ourworldindata.org/grapher/covid...gion=World
Niemcy mają jeden z najlepszych odsetków osób zaszczepionych w całej EU.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"