16.06.2021, 21:18
(15.06.2021, 21:17)Adam M. napisał(a): No dzisiaj druga dawka Astry dla nas. Lepiej wkluta niz pierwsza i na razie niz sie nie dzieje, ale jeszcze daleko do konca dnia. W naszym Ontario ilosc przypadkow oscyluje miedzy 400 a 500 z dnia na dziec i spada, ilosc smierci tez na poziomie ponizej 5 dziennie, szpitale odblokowane, pierwszy stopien poluznienia restrykcji juz jest.
I u nas poprawa, bo temperatury zabójcze dla gryp i covida.
(15.06.2021, 21:25)DziadBorowy napisał(a): https://www.gov.pl/web/szczepienia-gmin
Można sprawdzić ile osób zaszczepiło się w Waszej okolicy.
23% i raczej lepiej nie będzie.
(15.06.2021, 21:47)lumberjack napisał(a):(15.06.2021, 21:17)Adam M. napisał(a): No dzisiaj druga dawka Astry dla nas. Lepiej wkluta niz pierwsza i na razie niz sie nie dzieje, ale jeszcze daleko do konca dnia.
A ja wczorej dostałem drugą dawkę astry i totalnie nic mi się nie dzieje. Z rana tylko uczucie jak jakiś bardzo delikatny kac, a teraz już wszystko ok. To już chyba nic mi się nie zadzieje. I dostałem jakiś certyfikatopaszport, że będę mógł se teraz jechać gdzieś w pizdu do Niemiec. Gdybym chciał np. do roboty tam pojechać.
A to ciekawe, bo to wektorówka jak Johnson, który pokotem kładzie. Ciekawe czy to zależy od rozbicia na dwie dawki czy od czegoś jeszcze.
Sebastian Flak