InspektorGadżet napisał(a): 3.Ale przecież ja wprost mówię że większość Polaków katolikami nie jest więc o co ci chodzi?
Ok. W takim razie przepraszam za oskarżenie. Dotyczy ono polskich decydentów kościelnych i polityków pisowskich, którzy powołując się na 95% katolików w Polsce wprowadzają np. całkowite zakazy aborcji.
InspektorGadżet napisał(a): 2. Po co miała ją nakładać?
Żeby wykluczyć ich z KRK, żeby żaden lumber nie mógł ich działalności powiązywać z instytucją KRK.
InspektorGadżet napisał(a): Przecież to dla was nie ma znaczenia. Zresztą ona nie miała takiej waldzy, niestety bo jak widać ona miała rację
Dla mnie nie ma znaczenia gdyby mnie obłożono anatemą. Natomiast jeśli KRK zgodnie ze swoimi procedurami pozbywa się ze swoich szeregów ludzi, którzy aspirują do bycia jego członkami, to ma to sens.
InspektorGadżet napisał(a): 1. Antyteizm łączy się z ateizmem
No nie.
Podobnie fanatyzm nie łączy się z teizmem. Nie znam wierzącego, który by mnie nienawidził albo który chciałby mi wyrządzić krzywdę. Nie żyjemy w Państwie Islamskim.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać