bert04 napisał(a):Bert 04. Już drugi raz zgrzeszyłem, „przekręcając” Twój nick. Przepraszam, szczerze. Za pierwszym razem był to klasyczny „czeski błąd”. Nie odpowiedziałem na Twoją ripostę, bo inteligentnie w odwecie przekręcając mój nick zakończyłeś sprawę - OK. Teraz jest jednak trochę inaczej i odczuwam nieodpartą potrzebę wyjaśnienia przyczyn mojego uchybienia, które nie było przypadkowe. Odpowiadając na post w wątku „liczba urojona” popełniłem błąd wpisując 07, a nie 04 jak być powinno, z całkiem uzasadnionego, a nawet intuicyjnego (w moim przypadku) powodu. Zaangażowany w wątek „liczba urojona” z automatu wracałem myślą do czasów szkoły średniej, gdzie w zakresie programu matematyczno-fizycznego nauczyciele przykładali szczególną wagę do operacji na liczbach zespolonych. Tak się złożyło, że jedna z tych nauczycieli była żoną głównego bohatera PRL-owskiego serialu „07- zgłoś się”. Mile wspominam tę nauczycielkę - to był wyjątek. Była nie tylko dobrym pedagogiem, była też atrakcyjną i interesującą kobietą i pewnie z tego powodu zapadła w mojej pamięci. Teraz, po latach kojarzę Ją z liczbami zespolonymi, a jak myślę o jednostce (wartości) urojonej to robi mi się jakoś ciepło. Kojarzę Ją także z detektywistycznym serialem telewizyjnym z zamierzchłych czasów. I tak w wątku dotyczącym liczb zespolonych („liczb urojonych”) z Berta 04 zrobił się z automatu Bert 07 - wybacz.Cytat:Bert 07
Najpierw Teista, potem znaLezczyni, teraz Ty. Kim jest ten tajemniczy gość, bert-zero-siedem?
Coś mi się widzi, że z powodu mojego błędu wywołanego wspomnieniami i skojarzeniem obecnych i odległych w czasie faktów, będzie lepiej dla Ciebie i dla wszystkich użytkowników forum jak zmienisz swój nick na Bert 07. Tylko nie na 007, proszę.